U bent hier

De meester leeft (Antwerpen Barok 2018 - Rubens inspireert)

De collectie van het Rubenshuis wordt verrijkt met een tiental meesterwerken uit de kunstgeschiedenis.

Topwerken verrijken collectie Rubenshuis

Rubens' palazzo in Antwerpen is één van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld. Wie het Rubenshuis binnenwandelt, betreedt de leefwereld van de meester. Het is hier dat Rubens vreugde en verdriet beleefde met zijn familie, het is hier waar de meeste van zijn kunstwerken het levenslicht zagen, het is hier waar hij vrienden en vooraanstaande gasten ontving.

Met het oog op 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' wordt de collectie van het Rubenshuis verrijkt met een tiental bijzondere meesterwerken. Eerder verwelkomde het Rubenshuis al een werk van Tintoretto en twee Van Dycks. Deze krijgen nu nog meer gezelschap. Er komen meesterwerken van Italiaanse meesters die Rubens inspireerden, werken van enkele van zijn meest getalenteerde leerlingen, topwerken van Rubens' hand die voor het eerst sinds hun vertrek terugkeren naar de plek waar ze werden geschilderd. En er is natuurlijk Rubens' zelfportret, dat tijdens een grondige restauratie veel nieuwe geheimen prijsgaf.

Nergens ter wereld komt u dichter bij Rubens dan in het Rubenshuis. Hier woonde een van de grootste kunstenaars ooit, met zijn eerste en tweede vrouw, en kinderen. Hier schilderde hij in zijn majestueuze atelier, samen met zijn medewerkers. Hier kuierde en filosofeerde hij met vrienden in zijn tuin. Hier koesterde hij zijn weergaloze kunstverzameling. Hier stierf hij in 1640. In zijn huis toont Rubens echt wie hij was: schilder, kunstverzamelaar, vader, vriend en architect.

 

Kindermoord in  Bethlehem van Rubens na 400 jaar terug thuis (Te zien van 26 september 2018 t/m 3 maart 2019)

De Kindermoord in Bethlehem, een vroeg meesterwerk van Rubens en de duurste Rubens ooit, is vanaf 26 september uitzonderlijk te zien in het Rubenshuis. Speciaal voor het barokjaar leent the Art Gallery of Ontario (AGO) het topstuk uit. De komst van het schilderij is één van de hoogtepunten van het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’.

 

Nike Air Max 90 Womens Grey
01/06/2018 tot 13/01/2019
Geen archief items gevonden