U bent hier

De IJzer onze laatste hoop

100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. De gevechten rond Diksmuide in oktober 1914 zorgden voor een ommekeer tijdens WOI. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog.

Tenir Dixmude, Nach Calais, The battle of the Yser.

100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. De gevechten rond Diksmuide in oktober 1914 zorgden voor een ommekeer tijdens WOI.  Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog. In de tentoonstelling ‘De IJzer onze laatste hoop’ brengt het Museum aan de IJzer de historische tegenstanders nog eens bij elkaar. De aanloop naar de IJzerslag, de omstandigheden waarin de slag plaatsvond en de gevolgen voor de rest van de oorlog worden getoond.

De strijdende partijen dachten de oorlog snel op te lossen in Vlaanderen. Het tegendeel bleek echter waar. Voor de Duitse troepen eindigde de wedren naar de zee in de modderbrij van de IJzervallei. De laatste kans op een grote doorbraak verdween hiermee. Voor de geallieerde troepen bleek deze veldslag het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog met vele slachtoffers als gevolg.

adidas nmd damen schwarz rosaКупить Женские кроссовки Nike Air Jordan 1 (черный-красный-белый) g02800
01/01/2016 tot 31/12/2019
Geen archief items gevonden