U bent hier

Correspondances - Ronny Delrue in dialoog

Ronny Delrue correspondeerde de afgelopen jaren met vijf kunstenaars. Uitwisselingen in de vorm van onder meer tekeningen, brieffragmenten en collages.

Ronny Delrue correspondeerde de afgelopen jaren met deze vijf kunstenaars: Martin Assig (Duitsland), Salam Atta Sabri (Irak), Roger Ballen (Zuid-Afrika), Sanjeev Maharjan (Nepal) en Mithu Sen (India). De beeldende dialoog met Christine Remacle (België), gevoerd binnen het kader van Brugge 2002 tijdens het project Kanttekening, kan worden gezien als de kiem van Correspondances.

Aan de hand van uitwisselingen in de vorm van onder meer tekeningen, brieffragmenten en collages verkent deze tentoonstelling niet alleen de ontmoeting tussen kunstenaars met verschillende geografische achtergronden en culturele attitudes. Ook het oeuvre van Delrue zelf wordt vanuit een frisse invalshoek benaderd. Ronny Delrue (°1957, Heestert, woont en werkt in Gent) is schilder, maar op de eerste plaats een kunstenaar voor wie tekenen een kernactiviteit is. Tekenen is voor hem een manier van denken, een staat van zijn.

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Nike kyrie 2 Rainbow
26/10/2019 tot 19/01/2020
Geen archief items gevonden