U bent hier

Confessioni - Een hulde aan Van Eyck en de 15de eeuw (uitgesteld)

Fotograaf Benny De Grove ging op zoek naar welke symboliek en spiritualiteit reeds aanwezig is bij het prille begin van een mensenleven, nog voor er sprake is van enige culturele invloed.

Deze tentoonstelling loopt gedurende de maand mei als onderdeel van het "Jaar van Van Eyck"

Fotograaf Benny De Grove (°Gent, 1957) ging op zoek naar welke symboliek en spiritualiteit reeds aanwezig is bij het prille begin van een mensenleven, nog voor er sprake is van enige culturele invloed. Wie zijn we werkelijk? Wat tonen we en wat verbergen we?

Fototentoonstelling Confessioni is het resultaat van zijn onderzoek. De beelden zijn net zoals het Lam Gods op houten panelen geprint. Een hulde aan de gebroeders Van Eyck en de kunstenaars uit de vijftiende eeuw die voor de introductie van het canvas veelal op hout schilderden. De expressies en houdingen van de modellen zijn eveneens een verwijzing naar deze periode.

Deze boeiende tentoonstelling wordt aangevuld met nocturnes waarbij verschillende activiteiten gelinkt aan het thema symboliek en spiritualiteit zoals debatten, theater en muzikale optredens op het programma staan.

Website Benny De Grove

 

01/05/2020 tot 29/05/2020