U bent hier

Building a dialogue

De Deutsche Bundesbank en de Nationale Bank van België bouwden een hedendaagse kunstcollectie uit, met een focus op kunstenaars uit hun land. Voor het eerst stellen de banken een significante selectie voor aan het grote publiek

Voor de tentoonstelling Building a Dialogue slaan twee centrale banken de handen in elkaar. De Nationale Bank verwelkomt een aantal werken van de collectie van de Deutsche Bundesbank. “Onze collega’s staan voor een grote renovatie van het gebouw,” legt Randaxhe uit. “De kunstwerken moeten tijdelijk een ander onderkomen vinden. Zo ontstond het idee voor een gezamenlijke tentoonstelling.” Nog nooit eerder zijn beide collecties aan het publiek getoond en nog nooit eerder hebben twee centrale banken op cultureel vlak samengewerkt.

Uit de Duitse collectie komen grote namen uit de hedendaagse kunst, zoals Georg Baselitz, Anselm Kiefer en Sigmar Polke. Ook de Belgische bijdrage kent enkele klinkende namen, zoals Raoul De Keyser, Walter Swennen en Ann Veronica Janssen, maar toch wil Randaxhe dat relativeren. “We hebben er heel bewust voor gekozen om van onze kant wat minder gekende namen toe te voegen,” zegt hij. “Dat ligt ook in de lijn van ons collectiebeleid: we mikken niet op de kunstenaars die het best in de markt liggen, maar op kwaliteit.” De bank laat zich hierbij adviseren door experten uit de kunstwereld.

uit: Collecties in gesprek (OKV2019.3-57ste jaargang)

Praktische informatie:
Van ma tot za van 10u tot 18u
Gratis toegang

De tentoonstelling vindt plaats in de gerenoveerde modernistische lokettenzaal van de Nationale Bank in het hart van Brussel, Berlaimontlaan 3, 1000 Brussel.
nbb-expo.be

Boek hier uw rondleiding:

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Lebron XIV 14 Low
17/05/2019 tot 15/09/2019