U bent hier

BAUKUNST - Performance and Performativity

Sinds 2019 organiseren A+ Architecture in Belgium en BOZAR samen een nieuwe reeks tentoonstellingen rond Belgische architectenbureaus die de voorbije jaren internationaal furore maakten.

Sinds 2019 organiseren A+ Architecture in Belgium en BOZAR samen een nieuwe reeks tentoonstellingen rond Belgische architectenbureaus die de voorbije jaren internationaal furore maakten. De tweede tentoonstelling in de reeks, Performance & Performativity, is gewijd aan het Brusselse architectenbureau BAUKUNST, dat Adrien Verschuere in 2008 oprichtte.

Als sinds het prille begin van het bureau werkt Adrien Verschuere samen met tal van andere disciplines.  Zijn architectuur verschuift zo naar het raakvlak tussen kunst en wetenschap.
Performance & Performativity toont het belang hiervan én het resultaat: Bewegende maquettes, foto's, video's en diverse installaties illustreren de recente productie van BAUKUNST en dompelen ons onder in zijn bijzonder universum van artistieke, filosofische en technische referenties.

25/09/2019 tot 05/01/2020