U bent hier

Balthasar Burkhard

De volledige carrière van Balthasar Burkhard wordt chronologisch voorgesteld door middel van zijn verschillende fotowerken. De tentoonstelling reconstrueert de veelzijdige praktijk van de Zwitserse kunstenaar in fases.

De Botanique wijdt een monografische tentoonstelling aan de Zwitserse fotograaf en kunstenaar Balthasar Burkhard (°Bern, 1944).

De Botanique wijdt een monografische tentoonstelling aan de Zwitserse fotograaf en kunstenaar Balthasar Burkhard. De tentoonstelling is de eerste grootschalige tentoonstelling van het werk van de kunstenaar door een Belgisch museum en vormt een voortzetting van de tentoonstellingen in het Museum Folkwang van Essen, in het Fotomuseum en in de Fotostiftung Schweiz van Winterthur en in het Museo d’arte della Svizzera italiana in Lugano. De volledige carrière van Balthasar Burkhard wordt chronologisch voorgesteld door middel van zijn verschillende fotowerken. De tentoonstelling reconstrueert de veelzijdige praktijk van de Zwitserse kunstenaar in fases: van zijn debuut in de jaren ‘60, als stagiair-fotograaf bij Kurt Blum tot zijn fundamentele rol aan de zijde van Harald Szeemann als kroniekschrijver van de internationale kunstscène, om vervolgens, met zijn grote formaten, een van de fotografen te worden dankzij wie de fotografie werd erkend door de wereld van de hedendaagse kunst.

Website Balthasar Burkhard

 

Nike Jordan Super Fly 5Patike
28/11/2019 tot 02/02/2020
Koningstraat
236
Brussel