U bent hier

Anish Kapoor

Anish Kapoor is een belangrijke figuur van de Britse kunstcreatie, die wereldwijd heeft bijgedragen tot een diepgaande vernieuwing van de hedendaagse beeldhouwkunst.

Anish Kapoor (Bombay, 1954), winnaar van de prestigieuze Turner Prize in 1991, is een internationaal vermaarde kunstenaar. Hij is een belangrijke figuur van de Britse kunstcreatie, die wereldwijd heeft bijgedragen tot een diepgaande vernieuwing van de hedendaagse beeldhouwkunst. Zijn werken fluctueren tussen intimiteit en monumentaliteit. 

Aanvankelijk gebruikt Anish Kapoor voornamelijk natuurlijke materialen zoals steen of pigmenten, om zich daarna toe te leggen op complexe industriële productieprocessen. De kunstenaar speelt met het optisch effect van lichtreflectie of juist met lichtabsorptie.

Temidden van de Bernheimzaal in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, staat een spectaculair bolvormig stuk in dialoog met een hol werk. De twee sculpturen vallen elk op hun eigen manier op en getuigen van het enorme repertoire aan vormen en materialen waaruit Anish Kapoor onvermoeibaar put.

Website Anish Kapoor

 

Cheap Nike Air Max 2017 For Online Sale
31/03/2020 tot 30/08/2020