U bent hier

Angel Vergara - From Scene to Scene

Als aanhanger van een nieuwe figuratieve kunst, gaat Vergara de hedendaagse uitdagingen van de plastische kunsten aan: hij herinterpreteert reeds gemediatiseerde beelden of manipuleert ze door een bewegende beeldentaal.

Focustentoonstelling

Het oeuvre van de Brussels-Spaanse kunstenaar Angel Vergara (Mieres, 1958) omvat verschillende disciplines: performance- en videokunst, installaties, teken- en schilderkunst. Via deze technieken onderzoekt, verruimt en vernieuwt hij de schilderkunst als medium, zowel op esthetisch als ethisch vlak. Als aanhanger van een nieuwe figuratieve kunst, gaat Vergara de hedendaagse uitdagingen van de plastische kunsten aan: hij herinterpreteert reeds gemediatiseerde beelden of manipuleert ze door een bewegende beeldentaal.

In zijn recente films peints (geschilderde films) koppelt hij het audiovisuele aan het schilderen. Hierin plaatst hij het schilderproces in het middelpunt van zijn eigen picturale productie.

De tentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België is een verwijzing naar naar de vijf lezingen van Baudelaire tijdens zijn verblijf in Brussel in 1864 waarin de schrijver zijn visie op de moderniteit aan de hand van teksten, gedichten en improvisaties verdedigt. In From Scene to Scene echoot Vergara Baudelaires lezingen met vijf “geschilderde films” op groot formaat.

Angel Vergara was verantwoordelijk voor het Belgisch paviljoen tijdens de 54ste Biënnale van Venetië (commissaris: Luc Tuymans).

10/03/2017 tot 02/07/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden