U bent hier

Agnès Guillaume - 4 MY’s +

De dualiteit van de titel weerspiegelt Guillaumes werk, dat steeds tot contemplatie uitnodigt en een verscheidenheid aan betekenissen oproept.

Focustentoonstelling

Hoewel de titel van Agnès Guillaumes tentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in eerste instantie enigmatisch lijkt, is hij in feite vanzelfsprekend. Hij verwijst naar vier projecties (My Nights, My Fears, My Thoughts en My Roots), aangevuld met een vijfde werk, de videotriptiek You said Love is Eternity. De dualiteit van de titel weerspiegelt Guillaumes werk, dat steeds tot contemplatie uitnodigt en een verscheidenheid aan betekenissen oproept. De titels van de kunstwerken doen een autobiografisch aspect vermoeden, maar is dit wel zo?

De video’s van Agnès Guillaume hebben een cinematografische kwaliteit en refereren, in hun vorm, aan historieschilderkunst. Deze twee aspecten worden doorheen de tentoonstelling benadrukt door de grote afmetingen van de werken, die de ruimte bewonen en transformeren. Om een volledig overzicht te geven van Guillaumes oeuvre, wordt bovendien ook grafisch werk getoond.

Obuwie
23/04/2019 tot 21/07/2019