U bent hier

publicaties

OKV is een kunst- en erfgoedtijdschrift dat zes keer per jaar verschijnt. De bedoeling is een ruim publiek te informeren over museumcollecties en –activiteiten en te stimuleren tot een bezoek aan openbare collecties en tentoonstellingen.Bovendien wordt telkens een apart gedrukte tentoonstellingskalender meegeleverd.
Daarnaast geven wij regelmatig wandel- en cultuurgidsen en kunstboeken uit.

Alle uitgaven kunnen bij Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen vzw besteld worden.De laatste publicatie van het tijdschrift is in krantenwinkels verkrijgbaar.
Een abonnement op Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen betekent dat u naast de 6 afleveringen, de apart gedrukte tentoonstellingsagenda en de OKV-museumkaart ontvangt.

OKV- tijdschrift
Eén thema, museum of monument komt hier aan bod. Het uitgangspunt is steeds datgene te publiceren wat openbare collecties in Vlaanderen en Brussel te bieden hebben of wat voor het bredere publiek toegankelijk is. Zowel grotere als kleinere musea in alle beleidsniveaus komen aan bod. Verder vindt u hierin achtergrondinformatie over actuele tentoonstellingen, kunstenaars en musea, boekbesprekingen, nieuwe initiatieven. Knap vormgegeven, 76 pagina's volledig in kleur. Boeiend geschreven door specialisten en in beeld gebracht door de beste fotografen.

OKV-lidkaart
Met deze kaart treedt u toe tot de groep van duizenden abonnees waarmee we regelmatig uitstappen doen en exclusieve ontmoetingen hebben.

De kaart geeft u daarenboven gratis toegang of reductie in meer dan honderdvijftig Vlaamse en Brusselse musea. Sommige musea geven aan OKV-abonnees bovendien reductie op de catalogi en tentoonstellingen.

Erfgoedgidsen
Erfgoedgids is een nieuwe reeks publicaties die de provincie Antwerpen uitgeeft in samenwerking met Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen.

Erfgoed lokaal
Elk dorp of stad heeft een bijzonder verleden dat doorleeft in verhalen van mensen, in markante gebouwen en monumenten, in straten en pleinen, in natuur en cultuur.
Het lokale erfgoed is zowel geheugen als inspiratiebron. Het is boeiend gevarieerd in al zijn eigen-aardigheden.

Wandel- en Cultuurgidsen
In samenwerking met Vlaamse musea en steden publiceert Openbaar kunstbezit in Vlaanderen regelmatig wandel- en cultuurgidsen.
De wandel- en cultuurgidsen zijn tevens in de betere boekhandel en de betreffende stads- en/of museumwinkels verkrijgbaar.

Kunstboeken
In samenwerking met musea en kunstenaars en in het kader van tijdelijke tentoonstellingen, publiceert Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen ook kunstboeken.
De kunstboeken zijn tevens in de betere boekhandel en museumwinkels verkrijgbaar.