U bent hier

Zuidwestbrabants Museum

In het 17de-eeuwse oud-jezuïetencollege vlak bij de basiliek brengen Halle, het Pajottenland en de streek van Zenne en Zoniën hier hun historie in drie thema’s: wat vertelt de archeologie? Hoe zit dat met de streekgeschiedenis? Hoe leefden mensen hun leven? Je gaat van een prehistorische weefstoel naar de werkplaats van de dorpswever anno 1900, van het mottenkasteel in Bever naar de pottenbakker in Lennik, van schuttersgilden naar kunstmandenmakers. Je maakt kennis met de rijke bedevaartstraditie, met de evolutie van de landbouw enz.

Een speciale ruimte is gewijd aan de beroemde Halse cellist François Servais (1807-1866) en zijn familie. Als cellovirtuoos heeft hij in heel Europa opgetreden. Vandaag de dag worden zijn composities nog over de hele wereld uitgevoerd en op cd gezet. Ook zijn zonen Franz en Joseph, schoonzonen Cyprien Godebski en Ernest Van Dyck, kleindochter Misia Sert en het Halse muziekleven komen aan bod.

Cheap Air Jordan 1 Mid Smoke Grey Black Shoes 554724-092
Open: 
Van april tot oktober op zondag van 14 tot 17 uur. In juli en augustus ook open op zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 10 tot 12 uur
Prijs: 
2,00 €
Korting: 
1 €(groepsbezoek)
Gratis: 
-12 jaar
Bus: 
Hl vanuit Brussel
Kardinaal Cardijnstraat
7
Halle
Vlaanderen
+32 (0)2 365 94 15

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN