U bent hier

Tour & Taxis - Brussel

De naam Tour & Taxis is afkomstig van de familienaam Von Thurn und Tassis. Deze familie stichtte de Post en gebruikte de moerassige terreinen langs de haven als weide voor de paarden.

Tot in de 18de eeuw organiseerden zij de postverdeling vanuit Brussel.

Op het einde van de 19de eeuw werd België de vijfde economische macht in Europa. In Brussel werden talloze handelstransacties uitgevoerd en voortdurend transitogoederen verscheept. Daarom was een nieuwe haven een absolute noodzaak. Tour & Taxis leek de ideale plaats daarvoor: de site lag langs het kanaal, gaf uit op de poorten van de stad en was nog weinig verstedelijkt. Dus werden er haveninstallaties en spoorwegen aangelegd.
 
Dit enorme complex voor de uitklaring en opslag van goederen werd het centrale knooppunt voor transitogoederen in de hoofdstad.
 
De bloeiperiode van Tour & Taxis situeerde zich in de jaren zestig, toen er meer dan 3.000 werknemers op de site werkten. Maar door de oprichting van de Europese douane enkele jaren later verloor de site haar bestaansreden. De gebouwen werden geleidelijk aan verlaten en uiteindelijk werd de site te koop gesteld.
 
Na verschillende weinig realistische projectvoorstellen voor de site, waarbij weinig of geen rekening werd gehouden met de integratie in de buurt, blies Project T&T de site in 2001 nieuw leven in. Deze joint venture van drie vastgoedmaatschappijen  wil van de site een nieuwe wijk in Brussel maken en startte met de renovatie, de ontwikkeling en het beheer van Tour & Taxis.
 
Tour & Taxis is een unieke locatie met een uitzonderlijke architectuur in het hart van onze Belgische hoofdstad. 
Hier vindt u de meest uiteenlopende huurders, explosieve spektakels, verschillende handelszaken, restaurants voor fijnproevers, diensten en een stadsproject dat veelbelovend is voor de hele wijk.

 

Jordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%
Havenlaan
86
Brussel
Brussel
+32 (0)2 420 60 69

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN