U bent hier

Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans

Na een kwarteeuw schilderen in Borgerhout (Antwerpen) heeft Sam Dillemans (°1965), op een steenworp van zijn atelier, een voormalig werkhuis gerenoveerd om er regelmatig zijn werk tentoon te stellen.

Zijn bijzonder artistiek parcours, wars van dwingende trends, heeft ondertussen een heel eigen plaats in de hedendaagse Belgische kunstwereld veroverd, mede door een aantal succesrijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Vanuit een breed geïnteresseerd publiek wordt reeds lang de wens geuit zijn authentiek oeuvre permanent te kunnen bezichtigen. Hierbij aangespoord door zijn gedreven entourage is Sam graag op deze wens ingegaan. Vandaar dit initiatief.

Het is de intentie regelmatig gedurende een lange periode in het jaar een reeks kunstwerken te tonen vanuit twee invalshoeken : enerzijds, werken representatief voor de verschillende artistieke periodes in Dillemans' curriculum, anderzijds, recente werken rond een bepaald inspirerend thema.

Sam Dillemans: “Het zichtbare en waarneembare (portretten, naakten, landschappen, boksers …) vormt slechts een masker waarachter de diversiteit (schoonheid, nostalgie, sublieme angst …) van het onzichtbare schuilgaat en waarachter de authentieke en echte realiteit verborgen zit.  Dit te ontdekken, situeren, op te zoeken en onthullen met verf, houtskool of klei, dat is mijn ultieme doel.”

Sam Dillemans werd geboren op 17 januari 1965 te Leuven.
Hij woont en werkt in Antwerpen (Borgerhout).

知らないとオヤジ認定される36の若者言葉【随時更新】 , メンズファッションメディア
Open: 
Tijdens de tentoonstellingen. Woensdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u
Prijs: 
€5,00
Korting: 
€3,00
groepen (vanaf 15 pers.). Uitsluitend schoolgroepen kunnen een bezoek reserveren buiten de openingsuren.
Gratis: 
bezoekers jonger dan 12 jaar, rolstoelgebruikers en hun begeleider
Trein: 
Antwerpen-Centraal
Tram: 
Neem in premetrostation Diamant/Centraal Station lijn 2 (Hoboken-Merksem) of lijn 6 (Olympiade-Luchtbal) en stap af aan halte Handel. Wandel nog ± 10 minuten naar Eggestraat 2.
Bus: 
Neem op het Koningin Astridplein (tegenover Centraal Station) op perron 1 lijn 19 (Rooseveltplaats-Deurne-Drakenhoflaan) of lijn 23 (Rooseveltplaats-Luchtbal) en stap af aan halte Lange Van Bloerstraat. De halte bevindt zich op ± 80 meter van de tentoonstellingsruimte.
Eggestraat
2
Antwerpen (Borgerhout)
Vlaanderen

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN