U bent hier

Stadhuis van Brussel

Stadhuis van Brussel

Het Stadhuis van Brussel, een meesterwerk van de gotische burgerlijke architectuur uit de 15de eeuw, onderscheidt zich ook door de rijkdom van zijn interieur. Schilderijen, beeldhouwwerken en wandtapijten herinneren aan plaatselijke en nationale episodes van onze geschiedenis in een van de prachtigste decors van het land.

In het interieur van het Stadhuis komen verschillende stijlen en tijden samen. Aan de achterkant zijn enkele prachtige zalen in de Lodewijk XIV-stijl uit het begin van de 18de eeuw.

Enkele ervan dienen nu nog voor de vergaderingen van het College en de gemeenteraad.

Gotisch gebouw

In het gotische gebouw herwerkte stadsarchitect Victor Jamaer 2 oude praalzalen in de meest pure neogotiek: de Trouwzaal en de Gotische zaal, die haar rol als plaats voor officiële recepties behield.

Lokalen van schepenen

De andere lokalen in het Stadhuis dienen voor de kabinetten van de verschillende schepenen. Deze lokalen zijn versierd met kunstwerken die de Stad in de loop van de 19de en de 20ste eeuw verwierf. Ze zijn slechts tijdens bijzondere gelegenheden toegankelijk.

Open: 
Rondleidingen zonder afspraak (individueel en groepen): Woensdag: 13u in het Nederlands, 14u in het Frans, 15u in het Engels. Zondag: 11u en 16u in het Nederlands, 12u en 15u in het Frans, 10u en 14u in het Engels. Inschrijven ter plaatse ten laatste 15 minuten vóór de aanvang van het bezoek.
Prijs: 
5 euro
Korting: 
3 euro
Gepensioneerden, studenten, werklozen, kinderen van 6 tot 12 jaar en groepen
Gratis: 
Kinderen tot 6 jaar
Grote Markt
Brussel
Brussel
+32 (0)2 279 43 50
+32 (0)2 279 43 62

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN