U bent hier

Spilliaert Huis

In mei 2016 opende in de rotonde van het Thermae Palace Hotel in Oostende Het Spilliaert Huis. Het is een initiatief van Mark Vanmoerkerke, kunstverzamelaar en uitbater van het hotel, Anne Adriaens-Pannier, gewezen conservator van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, en Dorian Van der Brempt, ex-directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Het Spilliaert Huis wil zoveel mogelijk mensen met het oeuvre van Léon Spilliaert laten kennismaken. Het richt zich tot een breed publiek en wil  een belangrijke rol gaan rol spelen in een betere ontsluiting en kennis van het werk en van het leven van de kunstenaar.

Als monografisch kunsthuis heeft Het Spilliaert Huis de ambitie om tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling te brengen en zich te profileren als de thuishaven voor wetenschappelijk onderzoek.

De werken zijn afkomstig uit Belgische privéverzamelingen en gekozen door Anne Adriaens-Pannier, die in 2006 ook de grote Spilliaert-retrospectieve in het Brusselse Museum voor Moderne Kunst bracht.

De vestiging van het Spilliaert Huis aan de Zeedijk, op het einde van de Koninklijke Gaanderijen, is een aspect van Oostende dat Spilliaert zeer bewonderde en verwonderde en dat hij ons in zijn werk openbaart.

Voor groepen van minimum 20 personen is bezoek op afspraak met rondleiding mogelijk buiten de normale openingsuren. In schoolvakanties zal Het Spilliaert Huis doorlopend te bezoeken zijn.

Naast Anne Adriaens-Pannier en Dorian van der Brempt staat ondernemer en kunstverzamelaar Mark Vanmoerkerke aan de wieg van het initiatief. 

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

FOOTWEAR
Open: 
zaterdag - zondag: 11:00 tot 17:00 (maanden juli en augustus: maandag tot en met zondag:11:00 tot 17:00). Op feestdagen geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Prijs: 
€5.00
Korting: 
€4,00
Studenten tot 26j. en 55+ / €1,00: jongeren tot 18 jaar
Gratis: 
Kinderen < 12 jaar
Koningin Astridlaan
7
Oostende
Vlaanderen
+32(0)485 35 72 03

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN