U bent hier

Sound Factory - Lantaarntoren - Concertgebouw

Omwille van de coronamaatregelen zijn alle groepen verplicht om 2 begeleiders per groep te voorzien.  Tweede begeleider hoeft geen leerkracht te zijn. Een ouder of een andere personeelslid van de school kan zeker ook.

Bezoek Sound Factory op de bovenste verdieping van het Concertgebouw: laat zelf de klokken van Brugge galmen of ga aan de slag met samples en geluiden en creëer je eigen composities. Op het dak van de Lantaarntoren geniet je van het unieke uitzicht over de Brugse binnenstad en kun je naar hartenlust experimenteren met klokken en klanken.

Luisterwandeling en workshop in het klankenlabo

Dit educatieve labo dat je groep laat kennismaken met klankkunst blijft enorm scoren, ook in het onderwijs bij leerkrachten en leerlingen. In een eerste deel van de workshop (een uur) neemt de docent de groep mee voor een auditieve ontdekkingstocht doorheen het hele Concertgebouw. Al experimenterend ontdekken de leerlingen de werking van akoestiek, het effect van geluid en de wondere wereld van de klankkunst. Alles aangepast aan de leeftijd.

Dan gaat het richting Sound Factory (een uur) waar de groep zich actief kan uitleven op de klankinstallaties. Op iMacs maken ze hun soundscapes, op de Omni is het zoeken en werken met klankpatronen en op de Kilo Ohm is het volop experimenteren en improviseren.

Wanneer

  • Maandag tot en met vrijdag: starten tussen 9.00 en 17.30 uur
  • Weekend: op aanvraag
  • 2 uur (1 uur luisterwandeling en 1 uur experimenteren in Sound Factory)

Meer info of inschrijven

 


Air Force 1
Open: 
Luisterwandeling en workshop in het klankenlabo Wanneer • Maandag en dinsdag: starten tussen 9.00 en 17.30 uur • Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: starten tussen 9.00 en 12.00 uur en om 17.30 uur Duur • 2 uur (1 uur luisterwandeling en 1 uur experimenteren in Sound Factory)
Standaardtarief: € 200 per groep Reductietarief: € 90 per groep Kortingstarief geldt voor: Onderwijsinstellingen, kansengroepen en gesubsidieerd aanbod voor kinderen/jeugd. Geen kortingstarief: Groepen particulieren: families of vrienden, bedrijven, buurtcomitées, niet gesubsidieerd vrijetijdsaanbod (koren, dansscholen, avondcursussen, leesgroepen, hobbyclubs …), service clubs, socio-culturele verengingen, seniorenverenigingen, ouderverenigingen van scholen, oud-leraren groepen Maximum 25 personen per groep (twee groepen tegelijk mogelijk)
t Zand
34
Brugge
internationaal
+32 (0)50 47 69 99

Tentoonstellingen

GEEN TENTOONSTELLINGEN IN HET ARCHIEF 2002-2009