U bent hier

Schepenhuis

Het Mechels Schepenhuis is het oudst bewaarde stadhuis van Vlaanderen. Het werd opgericht in twee bouwfasen, met name in de 13de en de 14de eeuw. In 1473 vestigt de Grote Raad zich in het Schepenhuis van Mechelen en hierdoor wordt de stad het juridische centrum van de Bourgondische Nederlanden. 

De rechtspleging door de schepenen, werd beschouwd als de toepassing van de gerechtigheid Gods. Het Schepenhuis draagt nu nog de getuigenis hiervan: de 'gerechtigheidstaferelen': de Negen Helden, figuratief verwerkt in de consoles van de Vierschaar op de benedenverdieping en het laatste Oordeel op de eerste verdieping in de pleidooienzaal van de Grote Raad.

Op 9 september 2018 opende in het historische Schepenhuis de gloednieuwe dienst voor Toerisme, dé hotspot voor al je toeristische vragen. Visit Mechelen en UiT in Mechelen verhuizen vanuit de Hallestraat naar dit gerenoveerd monument.

Het vormt een knooppunt tussen vier centrale punten van het moderne Mechelse stadsleven: de Grote Markt, de IJzerenleen, de Sint-Romboutskathedraal en het Cultureel Centrum. 

 

 

 

Nike Mens ShoesNike Air Jordan Retro 1 Red Black White - Buy Air Jordan 1 Retro (white / black / varsity red), Price: $60.85 - Air Jordan Shoes
Steenweg
1
Mechelen
Vlaanderen
+32(0)70 222 800

Tentoonstellingen

GEEN TENTOONSTELLINGEN IN HET ARCHIEF 2002-2009