U bent hier

René De Clercqmuseum

Het René De Clercqmuseum bevindt zich in het geboortehuis van de dichter in de René De Clercqstraat. Zijn ouders hielden er de herberg Het Damberd. De benedenverdieping verwijst naar de tijd van De Clercq met de woonkamer, de keuken en zijn werkkamer. U ziet er hoe onze (voor-)ouders leefden en werkten. De verdieping is een moderne museumruimte, waar het leven van de dichter in woord en beeld wordt uitgebeeld. Een video zorgt voor een visueel attractieve voorstelling van het geheel. De tragiek van de liefde vormde samen met de strijd voor de Vlaamse taal in onderwijs en bestuur de rode draad in zijn leven. Ook geschikt voor gezinnen met kinderen van kleuter tot puber.

 

Literaire Lus: nieuwe fietsroute die René De Clercqmuseum, Lijsternest van Stijn Streuvels en André Demedtshuis met elkaar verbindt.

Voor meer info: ’ Literaire lus fietsroute’ 

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Adidas Falcon
Open: 
Elke zondag (van erfgoedzondag 27 april tot zondag 26 oktober) van 14.30 uur tot 18.00 uur en op afspraak met Jan Dhaluin, Vichtesteenweg 15, 8540 Deerlijk - tel. 056-72 86 70 of via mail dhaluin.dekeyser@telenet.be).
Prijs: 
Gratis toegang
Rondleiding voor groepen (na afspraak): Rondleiding museum: € 30,00 (duur: 1 uur) - Rondleiding museum + Sint-Columbakerk en retabel: € 50,00 (duur: 2 uur)
René De Clercqstraat
8
Deerlijk
Vlaanderen
+32 (0)56 72 86 70

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN