U bent hier

Openluchtmuseum Bokrijk

Bokrijk: het is een begrip in Vlaanderen dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar Bokrijk is vooral een schitterend openluchtmuseum waarin je letterlijk aan den lijve ervaart hoe onze voorouders aten, sliepen, werkten, geloofden, zich amuseerden, creatief en ondernemend waren en wat er nog allemaal kwam kijken bij het leven zoals het was. Al je zintuigen worden geprikkeld in de meer dan honderd heropgebouwde en ingerichte gebouwen en gebouwtjes uit diverse periodes en gebieden in Vlaanderen, van varkenskot tot chique pastorie. Zelfs het groen en de dieren zijn zo mogelijk ‘origineel’. Een belevenis!

Voor de inrichting van het Woonstalhuis uit Vorselaar, met het oudste gedeelte uit de 16de eeuw, is het museum leentjebuur gaan spelen bij 16de-eeuwer Bruegel: ook in zijn werk zie je de bakermat, de doofpot, de driestalletjes enz. Het werd bewust samengesteld naar het voorbeeld van een 16e-eeuwse hoeve die op de schilderijen van Bruegel voorkomt.

 

Fietsen door het water

In Bokrijk nabij knooppunt 91 kan je fietsen en wandelen door het water. Een fietspad werd hier aangelegd dat een van de vijvers van natuurgebied de Wijers doorkruist. Fietsers rijden op een pad van 3 meter breed met het water aan weerszijden op ooghoogte. Zo versmelten fietstoeristen als het ware met de omgeving en het water. Een totale interactie met de Wijers: een landschap dat tot voorheen voor fietsers niet echt ontsloten was.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

 

Air Jordan Westbrook 0.2
Open: 
Dinsdag t.e.m. zondag open van 10 uur tot 18 uur. Het museum sluit tijdens de koudere zes maanden van het jaar met uitzondering van evenementen. Zie: https://www.bokrijk.be/nl/plan-je-bezoek/openingstijden
Gesloten: 
maandag (uitzondering feestdagen en de maanden juli en augustus)
Prijs: 
€12,50
13 - 59 jaar (Openluchtmuseum + De sixties)
Korting: 
€10,50
60+, mensen met een beperking, groepstarief - €2,00: 3 - 12 jaar
Gratis: 
Kinderen tot 3 jaar
Trein: 
Bokrijk
Bus: 
1, 8, 9, 11, 46 halte: Bokrijk Weg naar Domein
Bokrijklaan
1
Genk
Vlaanderen
+32 (0)11 26 53 00
+32 (0)11 26 53 10

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN