U bent hier

NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum

Het Navigo Museum van Oostduinkerke bezit een rijke verzameling voorgesteld in levensechte decors. Met een vissershuisje, een visserscafé en een erepark sta jij aan het roer van dit museum. In het museum leer je de geschiedenis van de Vlaamse visserij kennen. De rijke museumverzameling gepresenteerd in mooie decors wordt ontsloten door middel van interactieve presentaties en audiovisuele middelen. Diverse doe-elementen dragen in belangrijke mate bij tot een grote belevingswaarde van het museum. Het kustvissersvaartuig OD.1 “Martha” met daaronder de onderwaterwereld met de Noordzeeaquariums vervolledigen het geheel.

 

‘Visscherskoppen’ - Stephan Vanfleteren

Fotograaf Stephan Vanfleteren (° 1969) groeide op in Oostduinkerke. Als kind van de zee is hij reeds jaren gefascineerd door het leven van de vissers. Met ‘Visscherskoppen’, wil Vanfleteren een respectvolle hommage brengen aan deze helden. Deze indrukwekkende portretten maken integraal deel uit van de collectie van NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum. 

 

De netten worden geboet!

Het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum neemt begin 2019 de zaal ‘Strandvisserij’ onder handen. Hiervoor heeft het museum wel heel bijzondere plannen. In samenwerking met Tapis Plein, het landelijk expertisecentrum gespecialiseerd in Immaterieel Cultureel erfgoed, gaat het museum zoveel mogelijk betrokkenen bevragen!

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

 

Navigo Visserijmuseum Oostduinkerke

 

Open: 
Wegens Corona-maatregelen zijn de openingsuren aangepast! NAVIGO-museum is momenteel open van dinsdag t.e.m. zondag, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. Maandag is de wekelijkse sluitingsdag. De informatie die je hierna kan lezen is momenteel niet van toepassing. Van 1 april t.e.m. 31 oktober: dinsdag tot en met vrijdag: 10u00 tot 18u, zaterdag, zondag en feestdagen: 14u00 tot 18u. Van 1 november t.e.m. 31 maart: dinsdag tot en met vrijdag: 10u00 tot 17u, zaterdag, zondag en feestdagen:14u00 tot 17u.
Gesloten: 
Maandag. Jaarlijkse sluitingsperiode: 24 december, 25 december, 31 december, 1 januari, maand januari (na de kerstvakantie)
Prijs: 
€ 7,00
Er worden geen tickets verkocht na 17.00 uur. Het gebruik van een audiogids is inbegrepen in het toegangsticket.
Korting: 
€ 5,00
65+, reductiekaarten, groepen (vanaf 10 personen): - € 2,00: jongeren 7-18 jaar en studenten
Gratis: 
<6 jaar, elke eerste zaterdag van de maand, 1 begeleider per groep van 20 personen, begeleider van een persoon met een handicap, lerarenkaart, Koksijdse inwoners, scholen, eretoeristen en jumelagegemeenten, ICOM/VMV.
Combiticket: 
gezinsticket (ouders & kinderen): € 15,00
Pastoor Schmitzstraat
5
Oostduinkerke (Koksijde)
Vlaanderen
+32 (0)58 51 24 68
+32 (0)58 51 08 17