U bent hier

Nam-Ip Computer Museum

De collecties die door de vzw NAM-IP in bewaring genomen werden staan modulair opgesteld. Hiervoor werden maritieme containers ingericht als tentoonstellingsruimtes. De container kwam tegelijkertijd met de opkomst van de commerciële informatica tot ontwikkeling: sinds McLean in 1952 deze containers in de U.S.A. op de markt bracht werden ze vanaf de jaren 1960 ook in Europa toegepast.

In enkele van onze containers worden onze reserves (stukken uit de collecties die niet tentoon gesteld worden) beschermd en bewaard, terwijl andere zijn ingericht om de belangrijkste stukken op een pedagogisch verantwoorde en attractieve manier tentoon te stellen.

De permanente tentoonstelling wordt aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen die de actualiteit of een bepaald thema weergeven. Het voornaamste doel van het NAM-IP museum is verzamelingen over baanbrekende informatica in België ten toon te stellen en onder de aandacht te brengen.


Open: 
Van november tot maart: maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur. Gesloten op zaterdag, zon- en feestdagen. Geleid bezoek buiten de openingsuren mogelijk op aanvraag. Van april tot oktober: dinsdag tot zaterdag van 10 tot 17 uur. De eerste zondag van de maand van 14 tot 17 uur. Gesloten op feestdagen. Geleid bezoek buiten de openingsuren mogelijk op aanvraag.
Prijs: 
€8,00
Korting: 
€6,00
< 12 jaar of > 65 jaar
Gratis: 
Leraren Kaart: gratis op vertoon van de kaart
Trein: 
Namen
Bus: 
bus 27 naar Salzinnes (Balances) - stap af aan de halte "Rue Marinus ISAN"
Rue Henri Blès
192A
Namur (Namen) (Salzinnes)
Wallonië
+32(0)81 346499

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN