U bent hier

Museum Vleeshuis - Klank van de stad

Museum Vleeshuis – Klank van de stad is  terug open! Om zoveel mogelijk risico's uit te sluiten en je een fijn en veilig bezoek te kunnen bieden, vragen we om de verschillende voorzorgsmaatregelen goed op te volgen. 

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Sinds september 2006 pakt het Museum Vleeshuis uit met een nieuwe opstelling en een uniek thema: het muziekleven in de stad. Je ontdekt er de klanken van de stad, van oude speellieden, klokken in de toren, muziek in theaters en opera, in kerken, op kiosken en concertzalen, of binnenskamers. In het interieur van een heuse danszaal met een spelend dansorgel, volg je opeenvolgende dansmodes van 1800 tot nu. Wie geïnteresseerd is in oude technieken krijgt zijn gading in de reconstructie van een oude klokkengieterij en een atelier voor koperblaasinstrumentenbouw. Helemaal uniek is de interactieve begeleiding van de bezoeker met kleine handcomputers. In het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad ga je echt op ontdekking door eeuwen muziek en dans in de stad.

Verwacht geen klassiek instrumentenmuseum, maar een levendige reis naar de wereld achter de muziek!

De collecties van het Scheepvaartmuseum, het Volkskundemuseum, een gedeelte van het Vleeshuis, en het Etnografisch Museum huizen sedert 2010 in het MAS (Museum aan de Stroom).

Museum Vleeshuis | Klank van de Stad is een historisch gebouw zonder lift. Hierdoor is enkel het gelijkvloers toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wannes Van de Velde komt thuis in Museum Vleeshuis

De werkkamer van Wannes Van de Velde krijgt een nieuwe thuis in Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. De werkkamer kreeg een plek op de eerste verdieping van het Vleeshuis, met zicht op de omliggende smalle straten en de toren van de Sint-Pauluskerk. Naast muziekinstrumenten zijn er onder meer boeken, poesjepoppen, foto's, tekeningen en schilderijen te zien. 

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Home

Nike News
Open: 
Donderdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur
Gesloten: 
Van maandag t.e.m. woensdag, 1 januarii, 1 mei, Hemelvaartsdag, 1 november en 25 december.
Prijs: 
€5,00
Korting: 
€3,00
Bezoeker van 12 tot en met 25 jaar - Bezoekers ouder dan 65 jaar - Groepen vanaf 12 personen.
Gratis: 
Bezoekers jonger dan 12 jaar - Schoolgroepen (tot en met 25 jaar) met leraar - Begeleiders van mensen met een handicap - Kaarthouders: Antwerpenaren met A-kaart, Antwerpse stadsgidsen, ICOM, Vrienden van de Antwerpse musea, lerarenkaart, A-kaarthouders met recht op een verhoogde tegemoetkoming, perskaart.
Combiticket: 
Antwerp City Card
Trein: 
Antwerpen. Het museum ligt vlak bij de Groenplaats en Grote Markt. U bereikt het museum het makkelijkst via het openbaar vervoer.
Tram: 
3, 4, 5, 7, 9, 10, 11 en 15
Bus: 
17, 22, 30, 34, 180, 181, 182, 183 en 291
Vleeshouwersstraat
38
Antwerpen
Vlaanderen
+32 (0)3 292 61 01
+32 (0)3 231 47 05