U bent hier

Museum SteM - Zwijgershoek

Dit cultuurhistorisch museum schetst de geschiedenis van Sint-Niklaas en omgeving in drie verhaallijnen die chronologisch op elkaar aansluiten. Zo ontdekt u de ontwikkeling van de streek van prehistorie tot vandaag. Steeds staat de mens centraal: zijn stem neemt u mee op een driedelig traject doorheen de tijd. De focus ligt op de mens in relatie met de materies metaal en steen, machines en het eigen lichaam. Door deze ruime context groeit het Wase verhaal uit tot een universeel verhaal dat van toepassing is voor een groot deel van West-Europa. Een gevarieerde selectie van voorwerpen, documenten, beeld en geluid brengt de rijke geschiedenis tot leven. Een frisse en vernieuwende kijk op de cultuurgeschiedenis. Om dit nieuwe museum te realiseren heeft de museumploeg samgengewerkt met Bibliotheca Wasiana, het stadsarchief, de archeologische dienst Waasland, de Koninklijke Kring van het Land van Waas en diverse andere bruikleengevers.

 

De Opdonder4formule: elke vierde donderdag van van september, oktober, november, januari, februari, maart, april en mei voor iedereen, zonder afspraak, bijeenkomst in het museum SteM. Er is telkens een kort, origineel evenement dat iets met het museum te maken heeft.
Gratis.
 
 

Achief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 
 

Sint Niklaas

 

Asics Onitsuka Tiger
Open: 
dinsdag t.e.m. vrijdag 13.30 tot 17.00 uur, zaterdag 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Gesloten: 
Maandag, de laatste drie weken van december en de eerste twee weken van januari
Prijs: 
€5,00
Korting: 
€3,75
groepen, leerlingen van scholen buiten Sint-Niklaas - €2,00: Houders kansenpas, jongeren tussen 12 en 18 jaar.
Gratis: 
Scholen van Sint-Niklaas, kinderen t.e.m. 12 jaar, Museumkaart, lerarenkaart, leden van Kunst in de Stad, vzw Breimuseum, KOKW (op vertoon van een geldige lidkaart).
Combiticket: 
Met één ticket kan je zowel het SteM als het Internationaal Exlibriscentrum bezoeken / €9,00: combinatietarief voor Mercatormuseum, SteM Zwijgershoek en Salons voor individuele bezoekers. Dit combi-ticket blijft 1 jaar geldig na aankoop.
Groepen en scholen ook na afspraak
Trein: 
De Museumsite van Sint-Niklaas ligt op loopafstand van de Grote Markt en van het station Sint-Niklaas
Zwijgershoek
14
Sint-Niklaas
Vlaanderen
+32 (0)3 778 34 50
+32 (0)3 760 37 60

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN