U bent hier

Malagne - Archéoparc de Rochefort

Op Malagne krijgen bezoekers een indruk van het dagelijks leven van de Romeinse Galliërs. Op deze site vindt u verzamelde gegevens over de opgravingen, maar ook over de archeologische onderzoeken die steeds verder worden ontwikkeld door het team van Malagne, rondom het (krijgs)leven ten tijde van de Romeinen.

Rond de resten van de villa (hoofdgebouw, bijgebouwen, werkplaatsen, smederij en tweede woonhuis) bootst het park Malagne de situatie na van een Gallo-romeinse villa. Het ligt in de bedoeling om de bezoekers tweeduizend jaar terug te voeren in de tijd. Naar de tijd dat de villa van Malagne een degelijk agrarisch en metaalbewerkingscentrum was, dat het omliggende gebied exploiteerde. Samen met wetenschappelijke partners als: de Archeologische Parken van Bliesbrück-Reinheim, Semant, Bibtracte, Echternach, de Archeologische Dienst van de Regio Wallonië en het Klassiek Archeologisch Laboratorium van professor Raepsaet (U.L.B.)

Air Jordan
Open: 
Open van Pasen tot Allerheiligen: op weekends en feestdagen, en elke dag tijdens de schoolvakanties: 11:00 - 18:00. Voor groepen en voor scholen is het terrein het gehele jaar geopend, mits van te voren gereserveerd
Rue du Coirbois
85
Rochefort
Wallonië
+32(0) 84 22 21 03

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN