U bent hier

MAC’s - Site du Grand-Hornu

MAC’s - Le Musée des Arts Contemporains - Site du Grand-Hornu 

Het Museum voor Hedendaagse Kunsten (MAC’s) bevindt zich op de voormalige mijnsite van Le Grand-Hornu, in de buurt van Bergen, in de Borinage, en het is één van de belangrijkste culturele projecten van de Franstalige Gemeenschap van België. Deze nieuwe thuishaven voor de hedendaagse kunsten werd ontworpen door Pierre Hebbelinck, één van de vaandeldragers binnen de heropleving van de Waalse architectuur. Het project past in het kader van de voortdurende herbestemming van de site. Met het oog op een beleid, dat zal bestaan uit aanwinsten en tentoonstellingen op internationaal niveau, werd de artistieke leiding van het Museum toevertrouwd aan Laurent Busine, die zich al sinds 1991 met het project bezighoudt.

Het MAC’s streeft ernaar een zo groot mogelijk aantal mensen gevoelig te maken voor de hedendaagse kunsten, en het geniet dan ook de steun van de Provincie Henegouwen – eigenaar van deze historische site –, van het Waalse Gewest en van de Europese Unie. Bovendien bevindt de site zich op een verbindingsweg tussen Frankrijk, Nederland en Duitsland, waardoor ze één van de meest toegankelijke culturele trekpleisters is geworden.

Er zijn drie belangrijke assen die de culturele missie van het MAC’s bepalen: het oprichten van een verzameling, de programmatie van tentoonstellingen en het organiseren van culturele animatie.

 

Historiek.

Dit museum won in 2006 de MuseumPrijs Wallonië 

Open: 
Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 18u, met uitzondering van de periodes waarin de tentoonstellingen worden opgesteld en afgebroken.
Gesloten: 
maandag, 25 december en 1 januari
Prijs: 
€8,00
Audiogids, bezoek aan de historische site: 2 euro. Voor individuele bezoekers worden elke dag een rondleiding georganiseerd die geen reservatie vereist. De rondleiding in het MAC’s vangt aan om 14u (afspraak aan het onthaal van het museum), terwijl die van de CID begint om 15u (afspraak aan de plaatskaartenbalie).
Korting: 
€5,00
Op voorlegging van seniorenkaart (+ 60 jaar), studentenkaart (+ 18 jaar), kaart Club Escapades, Magazine Plus, Club Préférences, SW lid Waalse Gewest, provinciaal agent, agent van de Fédération Wallonie-Bruxelles, FED +, WCC BE, Waterwegen en Zeekanaal, AFMB - Kortingstarief voor groep €5,00 (Minimum 15 personen) - Kortingstarief €2,00: Schoolgroepen (per kind, gratis voor leerkrachten) Op voorlegging van de JAP-kaart, kaart werkloosheid, kansarme groep - Kortingstarief €1,25: Artikel 27
Gratis: 
Kinderen jonger dan 6 jaar en leerkrachten of op voorlegging van een kaart ICOM, AICA, Passeport Attraction Tourisme, FWGT (Fédération Wallonne des Guides Touristiques). Gratis toegang de eerste zondag van de maand en de eerste woensdag van de maand voor scholen.
Combiticket: 
Het toegangsticket verleent toegang tot de lopende tentoonstellingen in het Musée des Arts Contemporains en Grand-Hornu Images, alsook tot de site van Le Grand-Hornu.
Huisdieren zijn niet toegestaan.
Trein: 
Saint-Ghislain en Mons
Bus: 
vanaf Mons met de TEC-bussen (lijnen 7 en 9 - halte Grand-Hornu) en met de taxi vanaf Saint-Ghislain neemt u best een taxi naar het museum
Rue Sainte-Louise
82
Hornu
Wallonië
+32 (0)65 65 21 21
+32 (0)65 61 38 97

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN