U bent hier

La Boverie

La Boverie biedt onderdak aan de collectie van het vroegere museum voor Schone Kunsten (BAL) van Luik. Er is een nieuwe ruimte bestemd voor tijdelijke tentoonstellingen.

Vaste collecties, voorbeeld van de rijkdom van de Luikse collecties

Een verdieping van het gebouw herbergt het beste van de collecties van het Museum voor Schone Kunsten van Luik. Lambert Lombard, Gérard de Lairesse, Ingres, Gauguin, Chagall, Picasso, Evenepoel, Delvaux, Magritte en anderen zijn een bewijs van de moderniteit van kunst in alle tijdperken, van de renaissance tot op heden. De route is toegankelijk voor iedereen en wordt in vier talen op een interactieve en educatieve manier ondersteund.

Veelzijdige tijdelijke tentoonstellingen

Op de bovenste verdieping worden grote tijdelijke tentoonstellingen over een oppervlakte van ongeveer 2800 m2 ondergebracht. Die tentoonstellingen worden ofwel direct door de stad Luik georganiseerd, ofwel in samenwerking met het Louvre opgebouwd, ofwel aan andere aanbieders toevertrouwd.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Predator 18 x Pogba FG
Open: 
dinsdag tot zondag van 10 uur tot 18 uur
Gesloten: 
maandag
Prijs: 
€ 5,00
vaste collectie - Family Deal (2 volwassenen + 3 jongeren max.) : € 13,00 - voor tijdelijke tentoonstellingen gelden andere prijzen zie website https://nl.laboverie.com/
Korting: 
€ 3,00
groepen, senioren, jongeren (14 jaar - 25 jaar) en studenten (op vertoon van kaart) - € 2,00: Schoolgroepen (middelbaar-hoger)
Gratis: 
Toegang tot de vaste collectie is gratis elke eerste zondag van de maand. Kinderen: < 14 jaar
Trein: 
HST-station Luik-Guillemins. Vanaf het station is het 700 meter wandelen tot bij “La Boverie” via een aangelegd parcours, uitgerust met een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over de Maas. B-Dagtrip: trein en toegang in een voordelig biljet!
Bus: 
De lijnen 2 en 3 (vertrekpunt Opéra) stoppen aan de voet van de voetgangersbrug Boverie. De lijnen 26 en 31 (vertrekpunt Place de la République Française).
Parc de la Boverie
3
Liège (Luik)
Wallonië
+32 (0)4 221 93 19

Tentoonstellingen