U bent hier

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag is een museum om verliefd op te worden. Een fantastische collectie moderne kunst in een schitterend Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage.

In de door daglicht overgoten zalen komen topstukken van 20ste eeuwse iconen als Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Claude Monet, Constant, Francis Bacon en Louise Bourgeois tot leven. Laat je leiden langs hedendaagse kunstenaars als Panamarenko, Marlene Dumas, Frank Stella en Daniel Richter en kleurrijke muurschilderingen van Sol LeWitt.

Het Kunstmuseum Den Haag bezit de grootste collectie werken van Piet Mondriaan ter wereld. In de spectaculaire Mondriaan & De Stijl vleugel zie je hoe Piet Mondriaan zich ontwikkelt van getalenteerd landschapsschildertot pionier van de moderne kunst.

In de tentoonstelling ‘Het wonder van Delfts Blauw’ ervaar je de pracht en praal waarmee mensen zich al eeuwenlang omringen. Dit geldt ook voor de haute couture van het museum die eens per jaar schittert in een overweldigende modeshow.

Verwonder je in de verrassende Wonderkamers, een hele verdieping speciaal ingericht om op een eigentijdse, kleurrijke en interactieve manier kennis te maken met de brede kunstcollectie van het museum. Een unieke kunstzinnige ervaring, voor iedereen jong van geest (open in najaar 2013).

Het Kunstmuseum Den Haag heeft twee grote sculpturen van de grande dame van de moderne kunst - Louise Bourgeois - in langdurige bruikleen gekregen. Bourgeois’ werk is internationaal zeer geliefd, zowel onder kunstliefhebbers als het grote publiek. De Louise Bourgeois Studio heeft een aantal grote sculpturen van de kunstenares in bezit; en leent deze slechts aan vier musea wereldwijd uit. Behalve Tate Modern, Louisiana Museum of Modern Art en DIA Art Foundation hoort het Kunstmuseum daar nu ook bij.  Met de komst van ‘Spider Couple’ (2003) en het niet eerder vertoonde ‘Clouds and Caverns’ naar Den Haag is het museum weer twee internationale topwerken rijker.

Kunstmuseum Den Haag

 

Foto: Kunstmuseum in Den Haag - CCRoel Wijnants - Own work


nike sb stefan janoski earth red color code 71069
Open: 
Dinsdag tot en met zondag 11.00 tot 17.00 uur
Gesloten: 
Maandag, eerste kerstdag (25 december), Nieuwjaarsdag (1 januari)
Prijs: 
€ 14.50
Korting: 
€ 10.50
op vertoon van de OKV pas. Korting geldig op een voltarief entreekaart voor het Gemeentemuseum Den Haag. Met de OKV pas kunt u een setje ansichtkaarten ophalen in de museumwinkel.
Gratis: 
jeugd t/m 18 jaar
Trein: 
Naar Den Haag Centraal/Station Hollands Spoor
Tram: 
17 richting ‘Statenkwartier’ vanaf Den Haag Centraal/Station Hollands Spoor. Halte ‘Statenplein’.
Bus: 
24 richting ‘Kijkduin’ vanaf Den Haag Centraal. Halte ‘Groothertoginnelaan’. Auto: Via de Utrechtsebaan, richting Kijkduin, volg de borden Gemeentemuseum. Voor het Gemeentemuseum is er ruime gelegenheid om gratis te parkeren.
Stadhouderslaan
41
Den Haag
0031 (0)70-1181111

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN