U bent hier

Kunstenfestival Watou - Festivalhuis

Kunstenfestival Watou blijft bestaan met nieuw curatorenteam.

Stad Poperinge neemt in 2020 de organisatie van het Kunstenfestival Watou over van vzw Kunst. Het nieuwe curatorenteam van de 40ste editie van het Kunstenfestival Watou in de zomer van 2020 bestaat uit Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst. Samen nemen zij in 2020 de artistieke leiding van het festival op zich.

Meer nieuws volgt.

 

Archief:

Elke zomer opnieuw slaat het Kunstenfestival van Watou haar tenten op in het gelijknamige kunstdorpje aan de Franse grens. Dichters en beeldend kunstenaars, aanstormend talent en gevestigde waarden, kunstwerken uit binnen- en uit buitenland strijken er neer en vormen een bijzonder kunstenparcours. Het dorp is de setting en biedt een tiental karakteristieke locaties als tentoonstellingsruimte: een voormalig klooster, een oude boerderij of de kelder van een brouwerij. De wisselwerking tussen die verrassende, nostalgische ruimtes met hedendaagse beeldende kunst en poëzie zorgt telkens weer voor een unieke kunstbeleving. Zomeren in Watou is dan ook prikkelen en onthaasten tegelijk. Kleine momenten van gelukzaligheid.


Iedere editie van het Kunstenfestival kadert in een ander thema, waarrond intendant Jan Moeyaert en poëziecurator Willy Tibergien beeld en taal samenbrengen. Schrijvers, dichters en kunstenaars palmen gedurende een zomer het dorp in en bieden de bezoekers een caleidoscoop aan inzichten en perspectieven rond een bepaald onderwerp. In het verleden organiseerden we onder meer tentoonstellingen over de liefde in al haar facetten, over toevallige ontmoetingen, blijvende herinneringen en het geluk in overvloedige tijden. Verhalen verzamelen, noemen we het. Van harte welkom om ze te komen lezen!

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Archief tentoonstellingen:

.


Open: 
woensdag tot zondag open van 11u tot 19u
Gesloten: 
maandag en dinsdag gesloten, behalve op feestdagen
Prijs: 
€10
Opgelet! Voor alle weekendevents zijn de plaatsen beperkt. Een plaats reserveren kan enkel de dag zelf aan het onthaal, bij aankoop van uw ticket.
Trein: 
Poperinge
Bus: 
Belbus. Als je in de provincie West-Vlaanderen een rit met de belbus wilt reserveren, moet je minstens 2 uur vooraf contact opnemen met de belbuscentrale op 059 56 52 56.

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN