U bent hier

Kunstencentrum Vrijstaat O. / Droge Coo

Vrijstaat O. werd in 2010 erkend als nieuw kunstencentrum en het enige aan zee. Het kunstencentrum Vrijstaat O. wil zich in het landschap onderscheiden door zelfgecreëerde formules, die zich in de specifieke constellatie van Oostende stad aan zee, te water, te land, te lucht konden afspelen met een maximaal gebruik van de openbare ruimte.

Elk van deze formules is interdisciplinair opgebouwd uit een verbinding van podium, muziek, beeldende kunst en literatuur. Deze projecten kunnen zich beroepen op een (inter)nationale aantrekkingskracht. Parallel heeft Vrijstaat O. een transversaal luik voor kinderen, ingebed in haar weekendwerking en in grotere projecten onder de noemer Kinderstaat O.

Los van zijn projectmatige werking ziet Vrijstaat O. zijn vaste ruimte op de zeedijk als een artistieke ontmoetingsplaats met een lage drempel én een open cultuurhuis met podiumactiviteiten (muziek, letteren en debat, de formule voor kinderen OxO) als een vast referentiepunt.

womens nike shoes
Trein: 
Trein Oostende / kusttram richting De Panne (vertrek naast station) / stap uit aan halte Koninginnelaan (Stedelijk Zwembad) / wandel langs zwembad tot op zeedijk. Gelegen in Koninklijke Gaanderijen ter hoogte van standbeeld Leopold II.
Tram: 
kusttram richting De Panne / stap uit aan halte Koninginnelaan (Stedelijk Zwembad) / wandel langs zwembad tot op zeedijk.
Zeedijk
10
Oostende
Vlaanderen
+32 (0)59 26 51 27
+32 (0)59 80 19 52

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN