U bent hier

Kunstencentrum van het Rood Klooster

Aan de rand van het Zoniënwoud, in een oude priorij, een Kunstcentrum dat het raakvlak tussen schrift en beeld verkent, met tentoonstellingen van Belgische en internationale kunstenaars.

De tentoonstellingen in het Rood Klooster Kunstcentrum bevatten een principiële leidraad, namelijk de verhouding tussen tekst en beeld, tussen kunst en grafiek. Deze thematiek vertaalt zich onder andere naar het oeuvre van  illustrators van kinderboeken en auteurs van stripverhalen. Bij deze leidraad worden ook drie complementaire onderwerpen toegevoegd: de erkenning van Belgische artiesten of Belgische artistieke stromingen die de basis vormen voor wetenschappelijke retrospectieven. De promotie van hedendaagse creaties, via onder andere  ‘Le Prix Découverte / Ontdekkingsprijs' of de tweejaarlijkse competities met als doel het ontdekken en promoten van veelbelovend artistiek talent. En tenslotte de ontdekking van buitenlands erfgoed dankzij de samenwerking met organisaties zoals Europalia.

 

 

 

『アディダス』に分類された記事一覧
Open: 
woensdag tot en met zondag van 14.00 u tot 17.00 uur (alleen de gelijkvloerse verdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers)
Gesloten: 
maandag en dinsdag
Prijs: 
€3,00
Korting: 
€2,00
Gratis: 
jonger dan 12 jaar
Groepsbezoeken zijn mogelijk mits reservatie. Info en reservatie: Emilie Debauve, 0488/ 205 255, edurougecloitre@gmail.com.
Rokloosterstraat
4
Oudergem (Brussel)
Brussel
+32 (0)2 660 55 97
+32 (0)2 660 55 97

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN