U bent hier

KOERS - Museum van de Wielersport

In de zomer van 2018 heropende KOERS - Museum van de Wielersport – opgericht in 1998 – de deuren met een volledig nieuwe inrichting. Een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Je vindt er ook een geïntegreerd toeristisch onthaal met wielershop en een documentatiecentrum voor onderzoekers. Na je bezoek kan je terecht in het KOERSkaffee. In de museumshop vind je wielergadgets, Petit-Flandrien-tshirts, KOERStenues, lectuur en wielerbiertjes. 

Het naamlogo KOERS. Museum van de wielersport krijgt zowel gele, rode, blauwe als groene varianten. Niet toevallig de kleuren uit de regenboogtrui. Want Roeselare is de Hoofdstad der Wereldkampioenen. Benoni Beheyt (’63), de betreurde wereldkampioen Jean-Pierre Monseré (’70), tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens (’76 en ’81), en pistefenomeen Patrick Sercu zijn hier allemaal geboren of wonen in Roeselare.

KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020. Op 2 mei 2020 wordt tijdens een conferentie in Cardiff (Wales) de winnaar bekend gemaakt.

 

KOERS Museum van de wielersport


Open: 
Maart – september (dinsdag tot en met zondag : 10 – 17 uur) - Oktober – februari (dinsdag tot en met zaterdag 10 – 17 uur) - Tijdens feestdagen en brugdagen is KOERS steeds open, met uitzondering van 25 december en 1 januari.
Gesloten: 
Maandag - Open tijdens feestdagen en brugdagen met uitzondering van 25 december en 1 januari.
Prijs: 
€7,00
Korting: 
€5,00 - €1,00
Groepen vanaf 15 betalende personen, Bezoekers vanaf 65 jaar, Kaarthouders van volgende partners: Davidsfonds, Herita, OKRA, Klasse (lerarenkaart) / €1,00: Bezoekers tussen 3 en 18 jaar, Leerlingen in schoolverband, Iedereen verdient Vakantie
Gratis: 
Elke eerste zondag van de maand tijdens het hoogseizoen, Bezoekers jonger dan 3 jaar, Vrienden van KOERS, Stadgidsen Roeselare, Kaarthouders van volgende partners: ICOM, Riebedebie-paspoortactie, perskaart, Begeleiders van mensen met een beperking, Inwoners van Roeselare op vertoon van hun identiteitskaart, Personeel van Stad Roeselare & OCMW Roeselare op vertoon van hun personeelskaart
Combiticket: 
Combibezoek KOERS + Wielerpiste Defraeye – Sercu: €6,00 per persoon (= toegang KOERS + wielerpiste) + €60 voor de gids van de wielerpiste. Wil je ook in KOERS genieten van een gegidste rondleiding, dan betaal je ook daar €60 voor de gids.
Laatste toegang 45 minuten voor sluiten
Trein: 
Roeselare
Bus: 
halte: Polenplein
Polenplein
15
Roeselare
Vlaanderen
+32 (0)51 26 96 00

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN