U bent hier

KMSKB Magritte Museum

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) zijn een overkoepeling van de museale instellingen Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Wiertz Museum, het Musée Meunier Museum, het Musée Magritte Museum en het Musée Fin-de-Siècle Museum. Met 20.000 werken van de vijftiende tot de eenentwintigste eeuw bewaren de zes musea de belangrijkste collectie aan beeldende kunsten van ons land.

Magritte is een van de beroemdste schilders ter wereld. De vreemde, fascinerende wereld die hij in zijn doeken creëert draagt bij tot de internationale uitstraling van het reële Brussel. Deze prominente figuur heeft een eigen museum in de stad waar het grootste deel van zijn oeuvre tot stand kwam.

Het KMSKB maakt deel uit van de prestigieuze Koninklijke Musea voor Schone Kunsten die hiertoe een samenwerking aangingen met de "Fondation Magritte" en de ondersteuning genoten van Suez. Het bevindt zich op het Koningsplein in Brussel, meer bepaald in het vernieuwde Altenloh Hotel, een neo-classicistisch gebouw dat in de 19e eeuw ontworpen werd door Alphonse Balat - ja, dat is de man die ook de Koninklijke Serres tekende. Het voormalige hotel is - ondergronds - verbonden met de Musea voor Schone Kunsten.

Het Magritte Museum is gewijd aan het oeuvre, het gedachtegoed en het leven van René Magritte, waarbij de grootste collectie ter wereld - één van meer dan 200 werken - wordt getoond. De wereldwijde bekendheid van Magritte garandeert uiteraard een groot succes voor het project.

 

Ligging van de musea:

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

musée magritte museum – From the quotidian to the extraordinary.

Shop: Nike
Open: 
van maandag tot vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur - weekend van 11.00 uur tot 18.00 uur
Gesloten: 
1 januari, 2de donderdag van januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december
Prijs: 
€10,00
Volwassenen (19 - 64 jaar) - Ga naar 'tentoonstellingen' van de website van het museum voor de tarieven van de tijdelijke tentoonstellingen.
Korting: 
€8,00 - € 3,00
Senioren (65+), groepen volwassen (min. 15 pers), Thalys reiziger - €3,00: Studenten (-26; voltijds onderwijs; op vertoon van studentenkaart), Mindervaliden (1 begeleider van deze persoon geniet hetzelfde tarief), Belgische werkzoekenden en begunstigende van het leefloon (wet van 26 mei 2002), Schoolgroepen (-26; onaangekondigd)
Gratis: 
Kinderen en jongeren (-19; buiten schoolverband), Stadsgidsen van Brussel, Belgisch onderwijzend personeel, Eén begeleider per school-, jeugd- of kansengroep, leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl; op vertoon van een geldig bewijs), Personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) (op vertoon van een geldig bewijs), Vrienden van de KMSKB, Pers (op vertoon van officiële perskaart of mits contact via de dienst communicatie Brussels Card), Ribbedebie & Attractions et Tourisme, Sotheby's preferred, Eurostar (buy one, get one for free).
Trein: 
Brussel Centraal
Tram: 
92, 94 Metro: Centraal station of Park (lijn 1)
Bus: 
27, 29, 38, 71 en 95 Parking Albertina / Congres, via de Solstraat of het Poelaertplein
Regentschapstraat
3
Brussel
Brussel
32 (0)2 508 32 11
32 (0)2 508 32 32

Tentoonstellingen

GEEN TENTOONSTELLINGEN IN HET ARCHIEF 2002-2009