U bent hier

KMKG Muziekinstrumentenmuseum - mim

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel bestaan uit:

 

Dit museum, in een prachtig art-nouveaupand uit 1899, beheert een wereldbefaamde collectie muziekinstrumenten. Je ziet er zowat 1500… en je hoort ze ook, dankzij klankopnames die gaan van de Oudheid tot vandaag de dag. De benedenverdieping toont Belgische en Europese volksinstrumenten, en niet-Europese instrumenten. Op de eerste verdieping wandel je van de Oudheid tot de 20ste eeuw, en op de tweede zie je hoe klavier- en snaarinstrumenten door de eeuwen evolueerden. Voor de mechanische en de 20ste-eeuwse instrumenten gaan we ondergronds, net als voor de verzameling klokken. In de presentatie gebruikt het museum de nieuwste technieken.

 

Vergeet de finale niet: de hoogste verdieping van het museum, dat op de Kunstberg ligt. Je krijgt er een weergaloos uitzicht op de hoofdstad. Met restaurant, theesalon en terras!

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Home


Air Jordan Release Dates Calendar
Open: 
Dinsdag tot en met vrijdag
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, 1 mei, 1 en 11 november en 25 december
Prijs: 
€ 10,00
Volwassenen tussen 19 en 64 jaar inbegrepen.
Korting: 
€ 8,00
Volwassenen + 65 jaar; Volwassenen in groep (min. 15 personen, zonder gids) - € 4,00: Werkzoekenden en rechthebbenden op het leefloon, Studenten voltijds Kunstonderwijs, Archeologie, Musicologie, Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, Pers op vertoon van perskaart, Belgische leerkrachten met lerarenkaart, Leden van vzw's Vrienden van het mim, Vrienden van de KMKG, Per Musea, Vlaamse Museumvereniging, Association francophone des Musées de Belgique
Gratis: 
Kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar inbegrepen, individueel of in groep; 1 begeleider per groep begunstigden van het sterk verlaagde tarief; Belgische leerkrachten met lerarenkaart; Leden van vzw's Vrienden van het mim, Vrienden van de KMKG, Per Musea, Vlaamse Museumvereniging, Association francophone des Musées de Belgique; Pers op vertoon van perskaart; Personeel van de POD Wetenschapsbeleid; ICOM leden; Elke eerste woensdagnamiddag van de maand is het m.i.m. gratis toegankelijk vanaf 13u.
Uren: 
9.30 tot 17 uur (De ticketverkoop stopt om 16.15 uur)
zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur
Trein: 
Het museum ligt op loopafstand van het Centraal Station
Tram: 
Metro : lijnen 1 en 5, haltes Centraal Station of Park Tram : lijnen 92 en 94, halte Koning
Bus: 
lijnen 27, 38, 71 en 95, halte Koning
Hofberg
2
Brussel
Brussel
+32 (0)2 545 01 30
+32 (0)2 545 01 77

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN