U bent hier

KMKG - Museum Kunst & Geschiedenis

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel bestaan uit:

 

Het Museum Kunst & Geschiedenis is de nieuwe naam voor het Jubelparkmuseum.

Er zijn musea die zó ongemeen ‘rijk’ zijn dat elke korte omschrijving hen schromelijk tekortdoet… Hier ga je van de verre prehistorie tot de 20ste eeuw, en van Zuid-Amerika naar Zuidoost-Azië. ‘Oudheid’ evoceert de beschavingen van Egypte, Mesopotamië, Griekenland en Rome. In ‘Kunstnijverheid’ krijg je de geschiedenis van de Europese sierkunsten. De niet-Europese beschavingen komen ruim aan bod met kunstvoorwerpen uit Micronesië, Polynesië, India, Zuidoost-Azië, China en pre-columbiaans Amerika. ‘Nationale Archeologie’ tot slot toont de eerste menselijke sporen in onze gebieden, tot de Merovingische periode. Elk ensemble bezit stukken van wereldformaat.

Praktische info voor bezoek aan het Horta-Lambeauxpaviljoen.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 


nike headquarters Sneakers
Open: 
Dinsdag tot en met vrijdag
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december
Prijs: 
€ 10,00
volwassenen (19-64 jaar) - voor de permanente collectie
Korting: 
€ 8,00 - € 4,00
€ 8,00: 65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.) - € 4,00: studenten voltijds Kunstonderwijs, Archeologie, Musicologie, Geschiedenis; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; pers op vertoon van een geldig bewijs; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van de KMKG, Vrienden van het mim, Vrienden van de Educatieve Dienst, Diffusion Culturelle
Gratis: 
0-18 jaar; één begeleider per school-, jeugd- of kansengroep; personen met een handicap en hun begeleider; leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs; personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs; pers op afspraak of in het kader van hun werk mits contact via de dienst communicatie; Brussels Card; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; Vrije toegang voor de vaste verzamelingen voor iedereen elke eerste woensdag van de maand vanaf 13:00.
Combiticket: 
Één ticket voor drie musea! Voor € 15 krijgt u toegang tot de schatten in de vaste verzamelingen van het Jubelparkmuseum, het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis en Autoworld. Het ticket is te koop aan de kassa’s van de betrokken musea en is drie maand geldig vanaf de dag van aankoop.
Uren: 
9.30 tot 17 uur,
zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur
Trein: 
De stations Merode en Schuman liggen op wandelafstand van het museum. Brussel-Centraal, dan metro: halte Schuman
Tram: 
per metro: Lijn 1 en 5 Halte Merode (200m te voet) of Schuman (500m te voet) per tram: 81 - halte Merode
Bus: 
22, 27, 80 - halte Galliërs; 61 - halte Merode
Jubelpark
10
Brussel
Brussel
+32 (0)2 741 72 11
+32 (0)2 733 77 35

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN