U bent hier

KMKG Musea van het Verre Oosten (Japanse Toren) - Tijdelijk gesloten

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel bestaan uit:

 

TIJDELIJK GESLOTEN

De Musea van het Verre Oosten zijn om veiligheidsredenen tot nader order gesloten

De Regie der Gebouwen heeft vastgesteld dat er dringend veiligheidswerken moeten uitgevoerd worden. Om geen enkel risico te nemen, wordt het Chinees Paviljoen daarom onmiddellijk voor alle bezoek gesloten. Er wordt een  veiligheidsperimeter rond het gebouw geplaatst.

Als voorzorgsmaatregel en om praktische redenen wordt de gehele site van de Musea van het Verre Oosten tot nader order gesloten voor het publiek.

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

Ondanks de authentieke oosterse aanblik, is de Japanse Toren geen getrouwe reproductie van een echte Japanse pagode. Hij wijkt op drie punten af van de eigenlijke boedhistische structuur. Ten eerste telt deze Toren, met zijn vijf daken, zes verdiepingen in plaats van de gebruikelijke vijf. (In het oosten heeft men een voorkeur voor onpare getallen). Ten tweede zijn in de bovenruimte verdiepingen aangebracht, die toegankelijk zijn via een gedeeltelijk uitspringende trap. In Japan is enkel de benedenverdieping bruikbaar. Ten derde werden de Toren en de rest van het gebouw vanaf het begin voorzien van het meest moderne, westerse comfort (electriciteit, verwarming, lift).

 


Van Praetlaan
44
Brussel
Vlaanderen
+32 (0)2 268 16 08
+32 (0)2 268 16 50

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN