U bent hier

KMKG Musea van het Verre Oosten (Chinees paviljoen) - Tijdelijk gesloten

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel bestaan uit:

 

 

TIJDELIJK GESLOTEN.

De Musea van het Verre Oosten om veiligheidsredenen tot nader order gesloten

De Regie der Gebouwen heeft vastgesteld dat er dringend veiligheidswerken moeten uitgevoerd worden. Om geen enkel risico te nemen, wordt het Chinees Paviljoen daarom onmiddellijk voor alle bezoek gesloten. Er wordt een  veiligheidsperimeter rond het gebouw geplaatst.

Als voorzorgsmaatregel en om praktische redenen wordt de gehele site van de Musea van het Verre Oosten tot nader order gesloten voor het publiek.

De voorziene activiteiten van de educatieve diensten op de site worden ook stilgelegd tot het einde van het seizoen.

De Regie der Gebouwen en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis doen er alles aan om de sluiting van de Musea van het Verre Oosten zo kort mogelijk te houden.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

Twee Aziatische gebouwen in Brussel: ze springen in het oog. De twee monumenten uit 1905 (toren) en 1910 (paviljoen) zijn een bestelling van de koning die zijn stempel op de hoofdstad heeft gedrukt: Leopold II. De Parijse architect Alexandre Marcel ontwierp ze. Ze zien er authentiek uit en ze bevatten onderdelen uit de betrokken landen, maar eigenlijk zijn het ‘westerse’ monumenten. Sinds 1995 hebben de twee (opnieuw) een museumfunctie: de toren gaat in op de Europese ‘Japan-manie’ en in het paviljoen pronkt Chinees exportporselein.

 

Van Praetlaan
44
Brussel
Brussel
+32 (0)2 268 16 08
+32 (0)2 268 16 50

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN