U bent hier

KMKG - De Hallepoort

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel bestaan uit:

 

De enige bewaarde middeleeuwse stadspoort van Brussel vertelt haar levensverhaal en dat van de omwalde stad. Ze voert ons eeuwen terug in de tijd, en brengt ons verhalen over listig beraamde plannen en toeval, over allianties en conflicten. Tijdens een interactieve zoektocht doorheen de indrukwekkende zalen van de 14de eeuwse stadspoort komt u er achter hoe Brussel tijdens de Middeleeuwen werd beschermd tegen aanvallen van buitenaf en wat de rol van de stedelingen was in de stadsverdediging. Door een harnasstuk aan te trekken , door maquettes en filmpjes te onderzoeken, door te spelen met multimedia animaties, of gewoonweg door de mooie selectie museumobjecten te bewonderen zult u de middeleeuwse stad en haar impact op de huidige stedelijke agglomeratie beter leren kennen. Wisselende tijdelijke tentoonstellingen op het thema van de stedelijke leefcultuur van vroeger en nu zorgen daarenboven dat u zeker altijd een goede reden zal hebben naar de Hallepoort terug te keren. En als kers op de taart bieden wij u een spectaculair uitzicht vanaf de weergang met kantelen, hoog op het monument, op de uitdijende hoofdstad.

 


Open: 
dinsdag tot vrijdag
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december
Prijs: 
€ 7,00
Volwassenen (19-64 jaar) - Rondleidingen: + 32 (0)2 741 73 02 - reservaties-reservations@kmkg-mrah.be
Korting: 
€ 5,00
65 +, volwassenen in groep (min. 15 p.) - € 3,00: studenten voltijds Kunstonderwijs, Archeologie, Musicologie, Geschiedenis; werkzoekenden en begunstigende van het leefloon; pers op vertoon van een geldig bewijs; Belgisch onderwijzend personeel; stadsgidsen van Brussel; leden van de vzw's Vrienden van de KMKG, Vrienden van het mim, Vrienden van de Educatieve Dienst, Diffusion Culturelle
Gratis: 
0-18 jaar; één begeleider per school-, jeugd- of kansengroep; personen met een handicap en hun begeleider; leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl) op vertoon van een geldig bewijs; personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) op vertoon van een geldig bewijs; pers op afspraak of in het kader van hun werk mits contact via de dienst communicatie; Brussels Card; Ribbedebie; Attractions et Tourisme; elke eerste woensdag van de maand vanaf 13u.
Combiticket: 
€ 30: jaarabonnement vaste verzamelingen KMKG (18+)
Uren: 
9u30 tot 17 uur (zaterdag en zondag : 10 - 17uur)
Trein: 
Brussel Zuid
Tram: 
3, 4 en 51 (halte Hallepoort) - metro: 2, 3, 4 en 6 (halte Hallepoort)
Bus: 
27, 48, 134, 136, 137, 365, W (halte Hallepoort)
Zuidlaan
150
Brussel
Brussel
+32 (0)2 534 15 18

Tentoonstellingen