U bent hier

Klompenmuseum

Steeds minder mensen worden vertrouwd met klompen. Na de Tweede Wereldoorlog worden ze massaal vervangen door ander schoeisel. Nu zijn we al zover dat de generaties die nu geboren worden er helemaal niet meer mee vertrouwd zijn. Ook de klompenmaker is een uitstervend ras, alhoewel … Dat geldt niet voor dit museum. Sinds 1988 bestaat in Laakdal een Klompenmuseum. De Vrienden van het Museum vzw richtten het op als eerbetoon en herinnering aan de klompenmakers die in de 19de en de 20ste eeuw Laakdal en omstreken van schoeisel voorzagen. Vooral de deelgemeente Vorst, waar het museum oorspronkelijk gevestigd was, was een Mekka van de klompennijverheid met export in de hele regio. Het museum biedt een overzicht van de ambachtelijke en de mechanische klompenmakerij, men kan er leren klompen maken, men kan er klompen kopen …adidas
Open: 
In de periode van 1 maart tot 31 oktober elke zaterdag en zondag namiddag van 13.30 uur tot 17.30 uur. Groepen en scholen kunnen gans het jaar door ontvangen worden na afspraak.
Prijs: 
1 EUR
Toegangsprijs voor groepen vanaf 15 personen bedraagt 1€ per persoon en bovendien, eenmalig 30€ als vergoeding voor een rondleiding in het museum en een demonstratie klompen maken. Scholen betalen enkel 30€ als vergoeding voor een rondleiding in het museum en een demonstratie klompen maken.
Gratis: 
kinderen vergezeld van een volwassene
Grensstraat
45
Veerle
Vlaanderen
+32(0)13 66 26 55
+32(0)13 78 52 76

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN