U bent hier

Houtambachtenmuseum De Wimpe

Je kan reserveren voor een tochtje op de Kleine en/of Grote Nete met kano of kajak, je kan er terecht voor de voorstelling van oude houtambachten in het Houtambachtenmuseum De Wimpe. Tot slot nam De Wimpe in het voorjaar van 2015 de volledige uitbating van het domein van de Ark van NoĆ« in Lichtaart over

Het museum toont de dagelijkse bezigheden in schrijnwerkerij, klompenmakerij, wagenmakerij en kuiperij rond de eeuwwisseling. Levensgrote beelden uit polyester die pneumatisch bewogen zijn brengen de bezoeker in de sfeer van dit ambachtelijk wereldje. Het verhaal van elk ambacht wordt in levensechte taferelen uitgebeeld. Sedert begin 2008 werd tussen het houtbewerkersalaam en de beeldengalerij een oud en gezellig cafeetje ingericht. Houtvuur en kaarslicht baden het museum in een nostalgisch en romantisch sfeertje. De bezoeker kan middenin de collectie genieten van een hapje en een drankje.

Best Seller
Open: 
Het museum is geopend op zaterdag en zondag vanaf 13:00. Na afspraak kan u ook op andere dagen terecht voor een gewoon of gegidst bezoek.
Schransstraat
28
Herenthout
Vlaanderen
+32 (0)14 51 41 42

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN