U bent hier

Horlogerie Museum & Klokkenkliniek

Het horlogeriemuseum is een privé museum met een speciaal karakter. Het wordt beheerd door Jozef Op de Beeck en zijn dochter Elke. Beide zijn restaurateurs van klokken.

In het museum zijn ongeveer 1000 tijdmeters te bekijken. Het gaat om stukken van circa 1600 tot vandaag; waaronder een torenuurwerk, zandlopers, zonnewijzers, mysterieuze klokken, uitzonderlijke zakhorloges, topkwaliteits polshorloges, etc. 
Het museum kan enkel bezocht worden met rondleiding, die door Jozef of Elke zelf verzorgd worden. Begeleide rondleidingen zijn zowel beschikbaar voor groepen als voor individuele bezoekers. De uitleg wordt steeds aangepast aan de doelgroep. Aangepaste rondleidingen voor blinden/gehoorgestoorden kunnen op aanvraag voorzien worden.

Het museum is gelegen in een oud herenhuis genaamd "De wildeman" dat dateert uit de 16de eeuw. Het behoorde vroeger toe aan de befaamde schilder Willem Geets, die er ook een werkplaats had. De renovatie van het pand startte in 1978 en is in 1983 beëindigd. Op dat ogenblik werd het museum officieel geopend. 

 

  

Air Jordan
Open: 
Van maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 15.30 uur zaterdag van 10u.-12u. en van 14u.-17uur. De collectie kan enkel bezocht worden mits rondleiding, die door Jozef of Elke zelf verzorgd worden. Bezoekers zonder reservatie vooraf kunnen het museum bezoeken op de vaste rondleidingen. Deze gaan door op woensdag en zaterdag om: • 10.30 u. • 14.30 u.
Gesloten: 
Zon- en feestdagen
Prijs: 
€ 8,00
Een rondleiding door het museum duurt ongeveer 1u 15min en kan in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De gids is in de inkomprijs inbegrepen en is zowel beschikbaar voor groepen als voor individuele personen. Het maximum aantal mensen per groep bedraagt 50.
Korting: 
€ 6,00
jongeren, scholen, groepen vanaf 10 personen; € 4,00: scholen van Mechelen - Kom met de trein naar het museum en geniet een korting: betaal € 6,5 ipv € 8, groepen betalen € 5 ipv € 6 pp.
Rondleidingen museum: in groep op afspraak of op woensdag en zaterdag om 10.30 u en 14.30 u.
Trein: 
Mechelen centraal. Het horlogeriemuseum ligt op een kwartiertje wandelafstand van het station van Mechelen. U loopt richting centrum, tot u in het centrum de brug over de Dijle oversteekt, dan slaat u linksaf de Lange schipstraat in. Het museum bevindt zich bijna op het einde van de straat.
Bus: 
stadsbus (halte Bruul of Ijzerenleen)
Lange Schipstraat
13
Mechelen
Vlaanderen
+32 (0)15 21 18 94
+32 (0)15 21 25 15

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN