U bent hier

Hof ter Saksen

Hof ter Saksen is een exclusief gemeentelijk natuurdomein met een beschermd landschapspark en schitterende wandeldreven. Behalve het park (13,5 ha) met de beschermde monumenten kasteel, oranjerie en hoevegebouw vind je er ook een natuurtuin (1,3 ha), een hoogstamboomgaard (3 ha), de Beverse beekvallei met bufferbekken en het pas aangeplante eikenbos (3 ha), een geboortebos voor de kinderen uit Beveren geboren in 2008. 

Het arboretum is volledig ondergebracht in het parkgedeelte van het domein. De plantenborders werden schitterend samengesteld met vaste planten, heesters en bomen. Wie voor zijn bezoek kennis wil maken met de plantensoorten neemt een kijkje op www.plantcol.be. Deze website geeft een overzicht van 9 Belgische plantencollecties. Een zoekfunctie biedt u de mogelijkheid na te kijken of uw favoriet plantensoort in de tuin aanwezig is. 

Openingsuren park, arboreatum en natuurtuin:

  • 1 maart - 31 oktober: alle dagen van 10 tot 20 uur.
  • 1 november tot eind februari: van 10 tot 16.30 uur.

Openingsuren orangerie:

  • 1 maart tot 31 oktober, zon- en feestdagen van 14 – 18 uur.

In de oranjerie, vlakbij het kasteel Hof ter Saksen baat Hortus ter Saksen vzw een tuincafetaria uit.

 

Hortus ter Saksen

De natuureducatieve vereniging Hortus ter Saksen vzw, opgericht in 1996, ondersteunt Hof ter Saksen met allerlei educatieve activiteiten.
De vzw sloot een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Beveren, eigenaar en beheerder van Hof ter Saksen sinds 1982. Hortus ter Saksen vzw biedt cursussen, voordrachten en activiteiten in en rond de oranjerie. 

 

Open: 
De tuin is gratis toegankelijk van maart tot oktober, dagelijks van 10 tot 20 uur november tot februari, dagelijks van 10 tot 16.30 uur (uitz. zaterdag)
Prijs: 
gratis
Begeleide bezoeken reserveren op T 03 750 18 60
Haasdonkbaan
101
Beveren
Vlaanderen
+32 (0)473 27 60 85

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN