U bent hier

Het Huis van de Europese geschiedenis

Het Huis van de Europese geschiedenis streeft ernaar bezoekers inzicht te geven in het gedeelde verleden en de uiteenlopende ervaringen van Europeanen. U ontdekt er verschillende en gemeenschappelijke standpunten over de Europese geschiedenis.

Het Huis wordt een ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. U kunt er uw kennis over de gemeenschappelijke geschiedenis en gedeelde herinneringen van Europa verruimen, nadenken over het heden en zich een beeld van de toekomst vormen.

Doel is een permanente bron voor de interpretatie van het verleden van Europa te worden: een Europees reservoir aan herinneringen. Een vooraanstaand platform dat verbindingen legt tussen de instellingen die zich bezighouden met de Europese geschiedenis en het Europees erfgoed.

Een uitzonderlijke plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de geschiedenis van Europa en het integratieproces, in vierentwintig Europese talen.

 

 

Home


Le Coq Sportif
Open: 
Het museum is open 7 dagen per week : Maandag: 13:00 - 18:00 / Dinsdag - Vrijdag: 09:00 - 18:00 / Zaterdag - Zondag: 10:00 - 18:00
Gesloten: 
1 januari, 1 mei, 1 november en 24, 25 & 31 december
Prijs: 
gratis
Trein: 
Het station Brussel-Luxemburg ligt op 700 meter van het Huis van de Europese geschiedenis.
Tram: 
De dichtstbijzijnde haltes zijn Maalbeek en Schuman op de metrolijnen 1 en 5 en de halte Troon op de lijnen 2 en 6.
Bus: 
De buslijnen 22, 27, 34, 38, 64, 80 en 95 stoppen aan het Luxemburgplein, op 600 meter van het Huis van de Europese geschiedenis. De lijnen 12 en 21 brengen u ook naar de luchthaven van Brussel.

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN