U bent hier

Heilige Geestkapel

Een van de oudste gebouwen van Mechelen doet voortaan dienst als evenementenlocatie. De stad liet de Heilige Geestkapel en het aangrenzende Heilige Geesthuis grondig restaureren en verhuurt ze voor feesten en recepties. De ruimten zullen worden verhuurd door autonoom gemeentebedrijf Mechelen Actief in Cultuur.

De vroeggotische Heilige Geestkapel werd in de dertiende eeuw opgetrokken door een armeninstelling van Sint-Rombouts. Het gebouw sloot destijds aan op het verdwenen Minderbroedersklooster. Het aangrenzende Heilige Geesthuis is van latere datum: het werd gebouwd in 1675.

De broers Bourlon hebben een concessie van vijf jaar onderhandeld met de stad Mechelen.

 

Belgische schilderkunst op een bijzondere wijze gebracht...

Van hun schilderende grootvader kregen Hans en Joost Bourlon een passie voor kunst mee. Die spreiden de Studio 100-topman en zijn broer nu tentoon in een eigen museum in de Heilige Geestkapel in Mechelen, waarin u welgeteld één uur welkom bent. In ‘Het Kunstuur’ wordt de bezoeker in exact een uur tijd op eigenzinnige wijze door een expositie met Belgische kunst van ongeveer een eeuw oud geleid.

'Het Kunstuur' stelt 32 topwerken tentoon uit de periode 1887 - 1938. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren.

De broers Bourlon nemen de bezoeker op die manier bij de hand doorheen hun expositie, op exact een uur tijd. Om de 20 minuten mag een groep van acht personen de expo in, die drie ruimtes omvat en eindigt in de Heilige Geestkapel zelf.

Deze tentoonstelling in ‘Het Kunstuur’ loopt nog tot 30 september 2020. Maar het project heeft een concessie van vijf jaar onderhandeld met de stad Mechelen. Bedoeling is om de komende jaren regelmatig met een nieuwe expositie op de proppen te komen.

Naargelang het uur en de dag van uw bezoek betaalt u de promotieprijs van 10 € of 12 € of 14 €.

Broers Bourlon openen eigenzinnig museum in Mechelen (De Tijd 22 november 2019)

 

Home

New Arrivals
Open: 
U vindt de openingsuren door op https://hetkunstuur.com/ in 'Bestel tickets' op een datum te klikken. De beschikbare bezoekuren worden dan getoond.
Prijs: 
10 € of 12 € of 14 €
Naargelang het uur en de dag van uw bezoek betaalt u de promotieprijs van 10 € of 12 € of 14 €. Voor boekingen van meer dan 8 personen: groepen@hetkunstuur.com.
Gratis: 
Vestiaire, koptelefoon met audiobegeleiding, museumstoelen, twee rolstoelen ter beschikking.
Minderbroedersgang
1-3
Mechelen
Vlaanderen
+32(0)468 42 04 45

Tentoonstellingen

27/11/2019 tot 30/09/2020
Het Kunstuur