U bent hier

Heemmuseum Wissekerke

In de vroegere pastorie van Bazel vertelt dit museum de plaatselijke geschiedenis met onder meer een authentieke herberg anno 1900.

In 1976 werd de heemkring Wissekerke opgericht door een aantal mensen die gepassioneerd begaan waren met de geschiedenis van de streek. Een van de pioniers was notaris Pien die het dorp rondreed wanneer het groot huisvuil werd opgehaald. Al snel werd de basis van de collectie van de heemkring gelegd zodat in 1978 kon gestart worden met een museum.

Aanvankelijk was het ondergebracht op de zolder van het Rustoord van Bazel, nadien in het oud gemeentehuis (1980) en sinds 1992 in het gerenoveerde pastoriegebouw. Bij deze laatste verhuis besloot men af te stappen van het idee om een ‘klassiek’ heemmuseum uit te bouwen. De vaste collectie werd netjes opgeborgen en men koos resoluut voor thematentoonstellingen. Jaar na jaar worden nieuwe onderwerpen aangesneden. Men put hiervoor niet alleen uit het rijke archief en de eigen verzameling maar doet ook beroep op de kennis van de bezoeker.

NIKE AIR JORDAN
Open: 
Van Pasen tot Allerheiligen, elke zondag van 14 tot 18 uur.
Prijs: 
gratis
Kruibekestraat
2
Bazel
Vlaanderen
+32 (0)3 774 52 63

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN