U bent hier

Hôpital Notre-Dame à la Rose

Het gasthuis Notre-Dame à la Rose werd in 1242 opgericht. Het is één van de laatste voorbeelden van een zelf bedruipend hospitaal met boerderij, tuinen, ijskelder en kerkhof, naast de kloostergebouwen en het ziekenhuis. Het is een getuige van de werking van hospitalen tijdens de Middeleeuwen. Dit godshuis is buitengewoon omwille van de goede staat waarin het zich bevindt, de verscheidenheid van de gebouwen, en de rijke kunst-, farmaceutische- of medische verzamelingen, voorgesteld in een uniek kader. Het gasthuis van Lessines, de boerderij en de tuinen zijn erkend als Hoofderfgoed van Wallonië. Een bezoekerscircuit van meer dan 20 vernieuwde zalen vertelt u het leven en de ontwikkeling van hospitalen en ziekenzorg door de eeuwen heen.

 

Nocturnes in juli en augustus: 

Ontdek of herontdek deze magische site bij kaarslicht ! Ook U zult verwonderd en gefascineerd zijn door de heel bijzondere sfeer waarin de avondschermering het Hospitaal onderdompelt.

Elke eerste en vierde vrijdag in juli en augustus, vanaf 21u.

 

Het museum op Dwik tv

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

 

Mercurial Victory CR7 Low
Open: 
Het museum is open van dinsdag tot vrijdag, van 14u tot 18u (laatste ingang om 17u) / op zaterdag, zondag en feestdagen, van 14u tot 18u30 (laatste toegang om 17u30).
Gesloten: 
maandag (uitgezonderd feestdagen)
Prijs: 
€9,50
Korting: 
€8,50
65+; €7,00: studenten / lerarenkaart / S kaart / VDAB - €5,50: inwoners van Lessines - €4,50: Kinderen.
Place Alix du Rosoit
Lessines (Lessen)
Wallonië
+32(0) 68 33 24 03
+32(0) 68 26 86 57

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN