U bent hier

Fort Napoleon

In de ongerepte duinen van Oostende ligt een vreemd gebouw verscholen. Met metersdikke muren en de vijfhoekige vorm roept het vragen op over haar verleden. Stap binnen in dit bolwerk en laat de meetkundige perfectie en architecturale schoonheid voor zichzelf spreken. Het straffe verhaal begint bij Napoleon Bonaparte. Een spannende rondleiding met audiogids neemt je mee naar het einde van de 18de eeuw wanneer deze Franse krijgsheer het bewind voert over onze gewesten. Het wordt al vlug duidelijk waarom Napoleon net hier een fort liet optrekken. Met historische beelden en de sporen van haar bewoners getuigt het monument van een verleden als Duits artilleriekwartier, museum, kinderspeelplein en schuilplaats voor vandalen. Daarna raakte het in verval.


Erfgoed Vlaanderen zorgde voor de restauratie met een eigentijds tintje. Een bezoek aan deze unieke locatie is telkens een verrassing. U ontdekt er niet alleen het boeiende verleden, ook culturele activiteiten, een ontspannend bezoek aan de bistro en een gastronomisch diner in een exclusief kader behoren tot de mogelijkheden.

 

สินค้าออกกำลังกายผู้หญิง คุณภาพ ราคาพิเศษ
Open: 
• 1 april tem 30 juni & 1 september tot 31 oktober: woensdag t/m zondag en ook feestdagen doorlopend van 10u tot 17u • 1 november tot 31 maart: woensdag van 13u tot 17u - zaterdag, zondag en feestdagen doorlopend van 10u tot 17u • 1 juli tot 31 augustus: dagelijks doorlopend van 10u tot 18u
Gesloten: 
op 25 december en 1 januari
Prijs: 
€ 10 (Herita-lid: € 6)
Het gebruik van de iPods zijn inbegrepen in de toegangsprijs!
Korting: 
€ 9
Individueel ticket 65+- Studenten -26j (Herita-lid: € 5) / € 5: Individueel ticket 6-11j (Herita-lid: € 2) / Lerarenkaart (Herita-lid: € 3) / € 6: Personen met beperking (Herita-lid: € 5)
Gratis: 
Individueel ticket -6j
Trein: 
Oostende
Tram: 
Vanaf het NMBS-station Oostende, neemt u de kusttram richting Knokke. Uitstappen na +/- 5 minuten: halte Duin aan Zee.
Vuurtorenweg
13
Oostende
Vlaanderen
+32 (0)59 33 09 37

Tentoonstellingen

GEEN TENTOONSTELLINGEN IN HET ARCHIEF 2002-2009