U bent hier

Felixpakhuis - Stadsarchief Antwerpen

Een uniek gebouw met een bijzondere ligging

Het Sint-Felixpakhuis is één van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden, van pakhuizen uit de 19e eeuw. In 1860 werd het gebouwd als opslagplaats voor bulkgoederen als koffie, graan, kaas en tabak. De unieke binnenstraat werd na een vernietigende brand in 1862 aangelegd als brandgang bij de heropbouw van het pakhuis. In 1975 raakte het pand in onbruik en een jaar later werd het een beschermd monument. Na een grondige renovatie in 2006 springen de schitterende lichtstraat en moderne architectuur onmiddellijk in het oog. Het Sint-Felixpakhuis, waar ook het FelixArchief huist, is ingericht met moderne vergaderzalen, luchtige receptieruimtes en een ruim auditorium.

De binnenstraat van het pakhuis verbindt het Antwerpse stadscentrum aan de Oudeleeuwenrui met de trendy wijk 't Eilandje aan de Godefriduskaai en ligt op wandelafstand van verschillende toeristische bezienswaardigheden, gezellige pleintjes, de Scheldekaaien, cafés en restaurants.

Het Sint-Felixpakhuis is één van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden van pakhuizen uit de negentiende eeuw.

Op 14 november 2016 huist het Stadsarchief 10 jaar in het Sint-Felixpakhuis.

Het stadsarchief van de stad Antwerpen bewaart het geheugen van de stad. Een geheugen vol leuke anekdotes, rijk versierde manuscripten, toevallige ontmoetingen, mooie afbeeldingen, originele stukken, unieke kaarten, ...

Een selectie van de topstukken.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

100px

NIKE SB
Open: 
di - vrij
Gesloten: 
maandag, weekend
Prijs: 
gratis
Uren: 
8.30 uur - 16.30 uur
Oude Leeuwenrui
29
Antwerpen
Vlaanderen
+32 (0)3 338 94 11

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN