U bent hier

DIVA - Antwerp Home of Diamonds

Vlakbij de Grote Markt in hartje Antwerpen, is door Provincie Antwerpen een aantal gebouwen aangekocht voor een nieuw museum. Hierin mag je je verwachten aan een (kunst)historisch verhaal over Edelsmeedkunst waarin zowel het gebruik van zilver als van edelstenen zoals diamant centraal staat. 

DIVA. Antwerp Home of Diamonds 

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérome nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum…

Zes zalen, zes verhalen 

DIVA, a Brilliant Story vertelt over het exotische karakter van luxeartikelen in de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als het wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over etiquetteregels en luxeconsumptie bij Antwerpse adellijke families in de Eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamant- en edelsmeedsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA en haar meest kostbare schatten in het Boudoir.

De wereld van DIVA

Regisseur en scenarist Frank Van Laecke riep DIVA’s butler Jérôme in het leven. Hij introduceert de bezoeker in elk thema en gunt een blik in de wereld van DIVA. Daarnaast wekken fictieve verhalen veertien topstukken uit de collectie van DIVA, zoals de uilenbeker en de pauwenbroche, opnieuw tot leven. Interieurontwerper Gert Voorjans dompelt de bezoeker onder in een hedendaagse Wonderkamer vol curiosa, luxe en exotiek. Decorontwerpster Carla Janssen Höfelt ontfermt zich over de vijf andere kamers van DIVA’s huis. Samen met DIVA vertellen ze het briljantwerps verhaal.

 

De Museumstichting

Vanaf 2018 behoort DIVA niet meer tot de Provincie Antwerpen maar wordt het samen met het ModeMuseum - MoMu en FoMU, het Fotomuseum, ondergebracht in De Museumstichting. De wat? Bekijk dit filmpje en het wordt al een stuk duidelijker

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

FootballNike
Open: 
DIVA is elke dag open van 10 tot 18u, met uitzondering van woensdag.
Gesloten: 
woensdag
Prijs: 
€ 10,00
Groepstickets kunnen on- en offline aangekocht worden. DIVA werkt cashless. Zowel online als aan de balie worden enkel betaalkaarten aanvaard.
Korting: 
€ 7,00
12-26 jaar - Groepen pp (vanaf 15 personen)
Gratis: 
0-11 jaar, Vrienden van het museum, ICOM, Personeel Museumstichting Opgelet: ook wanneer de toegang tot het museum voor jou of je kind gratis is, dien je een tijdslot voor je bezoek DIVA, a Brilliant Story te reserveren!
Combiticket: 
DIVA jaarkaart € 30 - Vriendenpas € 50 - Opgelet: ook met een jaarkaart of vriendenpas dien je steeds een tijdslot voor je bezoek aan DIVA, a Brilliant Story te reserveren
Trein: 
Vanaf Station Antwerpen-Centraal: neem tram 3, 5, 9, 15 tot Groenplaats Vanaf Station Antwerpen-Zuid: neem tram 4 of bus 181 of 183 tot Groenplaats Wandel vanaf de Groenplaats richting de O.L.V.-Kathedraal en vervolg naar de Grote Markt. Wandel door richting het Steen. DIVA ligt op je rechterkant.
Tram: 
tram 3, 4, 5, 9, 15 tot Groenplaats
Bus: 
bus 181 of 183 tot Groenplaats
Suikerrui
17 -19
Antwerpen
Vlaanderen
+32 (0)3 360 52 52