U bent hier

De Zilverreiger - Streekmuseum van Klein-Brabant

Klein-Brabant en de Schelde, dat is historisch bekeken een Siamese tweeling. In een streekmuseum als dit zie je dat goed geïllustreerd. Als het gaat over ambachtelijke bedrijvigheden en nijverheden, dan staan de visserij op de Schelde en het maken van manden op de eerste plaats, naast de ‘klassiekers’ als de klompenmakers, de kuipers, de wevers en de vlasnijverheid. Zoals zijn naam laat vermoeden, besteedt De Zilverreiger ook aandacht aan het heel bijzondere dierenleven in en om de Schelde. Dat kan je vervolgens met de fiets zelf gaan ontdekken.

De Zilverreiger is een typisch voorbeeld van een 19de eeuws gemeentehuis van een kleine gemeente.  Het neogotische gebouw werd in 1907 ontworpen door de provinciale bouwmeester Careels. Hierdoor is het qua uitzicht sterk vergelijkbaar met andere gemeentehuizen en schoolgebouwen in de provincie. Naast het gemeentehuis werd de lagere school gebouwd, en ook de onderwijzerswoning was eraan verbonden.

Behalve streekkoekjes kan je in de herberg ook proeven van een biertje met een niet meteen bijzonder appetijtelijke naam: ‘ne slijkneus’.


Open: 
Zomer van Paasmaandag tot Allerheiligen • dinsdag tem zaterdag: van 13.00 tot 18.00 • zon -en feestdagen: van 10.00 tot 18.00 Winter van Allerheiligen tot Paasmaandag • dinsdag en zondag: van 10.00 tot 16.00 Groepen en scholen op afspraak (bel Luc: 0478 26 36 17).
Gesloten: 
van Paasmaandag tot Allerheiligen: maandag / van Allerheiligen tot Paasmaandag: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
Trein: 
Temse of Bornem
Scheldestraat
18
Bornem-Weert
Vlaanderen
+32 (0) 3 889 06 03

Tentoonstellingen

GEEN TENTOONSTELLINGEN IN HET ARCHIEF 2002-2009